- Asma yaprağı
- 1. 5 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- 4 orta boy soğan
- 1 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- yarım tatlı kaşığı kara biber
- yarım tatlı kaşığı kimyon
- yarım çay bardağı zeytin yağı
- 4-5 dış sarımsak
- 2 limon
- Su
Soğan küp küp doğranır. Yağda pembeleşene kadar kavrulur. Salçası baharatları eklenir yıkanıp süzülen bulgur ve pirinç de eklenir iyice çevrilir. İnce doğranmış sarımsak ve maydanoz da eklenir altı kapatılır. Asma yaprakları haşlanır. Arasına içinden koyulur güzelce sarılır tencere ye dizilir üzerine kabukları soyulmuş limon dilimleri koyulur biraz su ve zeytin yağı eklenir tabak kapatılır. Pişmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder