Sayfalar

28 Ocak 2015 Çarşamba

Elde açma Ispanaklı Gül böreği



Elde açma Ispanaklı Gül böreği
Malzemeler
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 4 buçuk su bardağı kadar un (Bardaklar tepeli olacak)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
  • 750 gr. ıspanak
  • 1 su bardağı sert beyaz peynir. varsa biraz çökelek
  • yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz
  • Karabiber, arzuya göre pulbiber
  • Ispanağı ovmak için 1.5 tatlı kaşığı tuz
Yufkalara sürmek için: Zeytinyağı

Ispanaklı gül böreği nasıl yapılır?
  • Sıvı malzemeleri karıştırma kabına koyup karıştırın.
  • Unu bardak bardak ekleyerek yumuşacık bir hamur yoğurun. Hamur çok yumuşak olmalı yoksa açarken zorlanırsınız.
  • Hamuru 6 veya 7 bezeye ayırıp en az 30 dk. dinlendirin
  • Hamur dinlenirken içini hazırlayın. İç malzemesi için: ıspanağı yıkayın. İnce ince doğrayın. Tuzunu atıp elinizle ovalayın. 10 dakika bekletin ve elinizde sıkarak fazla suyunu çıkarın. maydanoz ve dereotunu doğrayın. Peyniri rendeleyin. Baharatını da atıp karıştırın. (yağ yok)
  • Her bir bezeyi unlayarak oklavayla açabildiğiniz kadar açın.
  • Yufkanın üzerini 5 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın.
  • Yufkayı dörde bölün. Her parçanın uzun kenarına içten koyup rulo yapın. Kendi etrafında döndererek gül şekli verin.Açıkta kalan ucu alta doğru katlayın.
  • Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. yağlanmış tepsiye dizin. (en az 20 tane börek çıkıyor)
  • Böreklerin üzerine Yoğurt ve zeytinyağı karışımı veya sadece yağ sürüp 200 derecelik fırına sürün.
  • Börekler kızarmaya başlayınca ısı ayarını 180 e düşürün. Nar gibi kızaran börekleri fırından alın. Tercihen 20 dakika kadar dinlendirip servis yapın. Soğukken de gayet güzel oluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder