KIYMADAN YAPRAK DÖNER TARİFİ
Malzemeler
- 1 kg. orta yağlı dana kıyma
- 4 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 orta boy soğan
- 2.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 silme tatlı kaşığı şeker
Kıymayla Yaprak Döner Nasıl Yapılır?
- Malzemelerin tümünü mutfak robotuna koyup 3-4 dakika kadar karıştırın. Soğanı ayıklayıp sadece 4 e bölüp atın. Kıymayla beraber macun gibi oluyor. Robotunuz yoksa soğanı rendeleyin. iki kez çekilmiş kıymayla harcı iyice yoğurun.
- Döner harcını bir kaba koyup üzerini örtün ve en az 6 saat dolapta bekletin. Daha sonra harcı streç film veya geniş bir poşete rulo şeklinde koyup sıkıca sarın.
- Derin dondurucuya veya buzluğa koyup donana kadar bekletin. Pişirmeden önce dışarı çıkarıp 10 dakika kadar bekletin. Çıkarır çıkarmaz dilimlemeye kalkarsanız çok zorlanırsınız. Eğer elektrikli bıçağınız varsa, dilimlemeyi daha rahat yaparsınız.
- Tavaya bir kaç kaşık yağ koyup kızdırın. Döner dilimlerini koyup hızlı bir şekilde, tavayı sallayarak arkalı önlü pişirin. En çok 2-3 dakikada pişiyor.
- Pişirdiğiniz döneri lavaş ekmeklerin veya yufka ekmeğinin içine koyup yerleştirin. Söğüş doğranmış soğan, maydanoz ve arzuya göre acı biberle beraber dürüm yapıp servis yapın.
- Közlenmiş biber veya domatesle porsiyonda da servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun. Şükrümüz bol olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder