Sayfalar

30 Ocak 2015 Cuma

Kıymadan Yaprak Döner Yapımı

KIYMADAN YAPRAK DÖNER TARİFİ
Malzemeler
  • 1 kg. orta yağlı dana kıyma
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 orta boy soğan
  • 2.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 silme tatlı kaşığı şeker
Kıymayla Yaprak Döner Nasıl Yapılır?
  •  Malzemelerin tümünü mutfak robotuna koyup 3-4 dakika kadar karıştırın. Soğanı ayıklayıp sadece 4 e bölüp atın. Kıymayla beraber macun gibi oluyor. Robotunuz yoksa soğanı rendeleyin. iki kez çekilmiş kıymayla harcı iyice yoğurun.
  • Döner harcını bir kaba koyup üzerini örtün ve en az 6 saat dolapta bekletin.  Daha sonra harcı streç film veya geniş bir poşete rulo şeklinde koyup sıkıca sarın.
  • Derin dondurucuya veya buzluğa koyup donana kadar bekletin. Pişirmeden önce dışarı çıkarıp 10 dakika kadar bekletin. Çıkarır çıkarmaz dilimlemeye kalkarsanız çok zorlanırsınız. Eğer elektrikli bıçağınız varsa, dilimlemeyi daha rahat yaparsınız.
  • Tavaya bir kaç kaşık yağ koyup kızdırın. Döner dilimlerini koyup hızlı bir şekilde, tavayı sallayarak arkalı önlü pişirin. En çok 2-3 dakikada pişiyor.
  • Pişirdiğiniz döneri lavaş ekmeklerin veya yufka ekmeğinin içine koyup yerleştirin. Söğüş doğranmış soğan, maydanoz ve arzuya göre acı biberle beraber dürüm yapıp servis yapın.
  • Közlenmiş biber veya domatesle porsiyonda da servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun. Şükrümüz bol olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder