Sayfalar

9 Ocak 2015 Cuma

Kumpir Poğaça Tarifi


KUMPİR POĞAÇA
Hamur malzemeleri
  • 1 su bardağı süt (ılık olacak)
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı  zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı arası un
  • Yarım paket yaşmaya (21 gr.)
Patatesli Harç Malzemesi
  • 4 adet orta boy haşlanmış patates
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kök yeşil soğan
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1’er  çay kaşığı karabiber, kimyon
  • Tuz, arzuya göre pulbiber
  • İsterseniz iç harcına salatalık turşusu da ekleyebilirsiniz.
Üzeri için: Kaşar Peyniri (Kaanlar)

Kumpir Poğaça Nasıl Yapılır?
  • Hamur için sıvı malzemeleri, tuzu şekeri ve mayayı karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. Bu sırada iç malzemesini hazırlayın.
  • Haşlanmış patatesi ezin. Baharatları, tuzu, mayonezi, mısırı, ince doğranmış dereotu ve soğanı ekleyip karıştırın.
  • Mayalanan hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp aralıklı olarak tepsiye dizin ve elinizle hafif bastırıp yassıltın.Kumpir malzemesinden dolu bir yemek kaşığı alıp hamurların üzerine hafif bastırarak yerleştirin.
  • Dilerseniz kenarda kalan kısımlara yumurta sarısı sürebilirsiniz.
  • Son olarak, harç malzemesinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup 15 dakika kadar tepsi mayasının gelmesi için bekleyin.
  • 180 dereceye ayarlanmış soğuk fırına poğaçaları sürüp kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet şifa olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder