KUMPİR POĞAÇA
Hamur malzemeleri
Hamur malzemeleri
- 1 su bardağı süt (ılık olacak)
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı arası un
- Yarım paket yaşmaya (21 gr.)
Patatesli Harç Malzemesi
- 4 adet orta boy haşlanmış patates
- Yarım demet dereotu
- 1 kök yeşil soğan
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon
- Tuz, arzuya göre pulbiber
- İsterseniz iç harcına salatalık turşusu da ekleyebilirsiniz.
Üzeri için: Kaşar Peyniri (Kaanlar)
Kumpir Poğaça Nasıl Yapılır?
- Hamur için sıvı malzemeleri, tuzu şekeri ve mayayı karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. Bu sırada iç malzemesini hazırlayın.
- Haşlanmış patatesi ezin. Baharatları, tuzu, mayonezi, mısırı, ince doğranmış dereotu ve soğanı ekleyip karıştırın.
- Mayalanan hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp aralıklı olarak tepsiye dizin ve elinizle hafif bastırıp yassıltın.Kumpir malzemesinden dolu bir yemek kaşığı alıp hamurların üzerine hafif bastırarak yerleştirin.
- Dilerseniz kenarda kalan kısımlara yumurta sarısı sürebilirsiniz.
- Son olarak, harç malzemesinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup 15 dakika kadar tepsi mayasının gelmesi için bekleyin.
- 180 dereceye ayarlanmış soğuk fırına poğaçaları sürüp kızarana kadar pişirin.
- Afiyet şifa olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder