Sayfalar

9 Ocak 2015 Cuma

Pasta tarifleri içerisinde hem göze hem damak tadınıza hitap eden mozaik pasta en iyi püf noktalarıyla sizlerle.Çocuklarınızın ve misafirlerinizin beğeneceği mozaik pasta tarifi malzemelerini aşağıdaki gibi sıralayınız ve şu şahaser pastamızı yapmaya koyulalım hemen. Mozaik Pasta Malzemeleri 3 paket petibör bisküvi 150 gr. tereyağı 2 çorba kaşığı kakao 100 gr. çikolata 1 su bardağı kuru […]
Pasta tarifleri içerisinde hem göze hem damak tadınıza hitap eden mozaik pasta en iyi püf noktalarıyla sizlerle.Çocuklarınızın ve misafirlerinizin beğeneceği mozaik pasta tarifi malzemelerini aşağıdaki gibi sıralayınız ve şu şahaser pastamızı yapmaya koyulalım hemen.


Mozaik Pasta Malzemeleri

  • 3 paket petibör bisküvi
  • 150 gr. tereyağı
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 100 gr. çikolata
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı süt

Mozaik Pasta Üzeri için

  • karamel sos
HAZIRLANIŞI:
Tereyağını parça parça bölüyoruz, ısıya dayanıklı cam kaseye koyuyoruz. Çikolata parçalarını da içine koyuyoruz. Kaseyi buhar üstüne oturtuyoruz ve erimeye bırakıyoruz. Kakaoyu da ilave ediyoruz. Arada tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Pudra şekerini, hindistan cevizini, iri kırılmış cevizi ve minik küp doğranmış kuru kayısıyı koyuyoruz ve karıştırıyoruz.
Sütünü ilave ediyoruz. Bisküvileri elimizle kırıp koyuyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Yağlı kağıda, pasta harcını uzunlamasına koyuyoruz ve yaplı kağıda sararak şekillendiriyoruz. Yağlı kağıda sarılı halde buz dolabına kaldırıyoruz ve birkaç saat dinlendiriyoruz. Dolaptan çıkarıyoruz, dilimliyoruz ve üzerine karamel sos dökerek servis ediyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder