UNLU İRMİK HELVASI
Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı süt
- 125 gr. tereyağı veya 1 çay bardağı sıvıyağ
- Tercihen: 1 yemek kaşığı pekmez
İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
- Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
- Tereyağını tencereye alıp eritin.
- İrmik ve unu katıp rengi altın sarısı olana kadar karıştırarak kavurun.
- Kaynayan şerbete sütü ve pekmezi ekleyip karıştırın ve irmiğe ilave edin. (Yani irmik de, şerbet de sıcak olacak)
- Tahta kaşıkla 5 dakika kadar karıştırarak pişirin.
- İlk sıcaklığı geçince yani 15 dakika kadar sonra elinizle veya kaşıkla şekil vererek servis tabağına dizin.
- Fıstık, ceviz veya bademle süsleyerek servis edin.
- Afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder