Sayfalar

30 Ocak 2015 Cuma

NOHUTLU PİLAV TARİFİ

NOHUTLU PİLAV TARİFİ
Malzemeler
  • 2 su bardağı osmancık pirinç
  • 3 buçuk veya 4 su bardağı su (Pirincin cinsine göre değişebilir)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
Islatmadan Pirinç Pilavı Yapımı
  • Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup kızarmaya bırakın.
  • Pirinçleri 2-3 defa hafif ovarak yıkayın. Tencereye alın. Üzerine şeker ve tuzu ekleyip 3-4 dakika kadar karıştırarak kavurun.
  • Nohutları ekleyin. Kaynamış suyu da ekleyip hafifçe karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • 10 dakika sonra bir çatal la hafifçe karıştırın. Yeniden kapağını kapatın.
  • Dibinde çok az su kalınca altını kapatın.
  • Ocaktan alıp, üzerini sıkıca sarın ve en az 20 dakika demlenmeye bırakın.
  • Servis ederken, yine ince uçlu bir kaşıkla havalandırarak karıştırın.
  • Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder