NOHUTLU PİLAV TARİFİ
Malzemeler
- 2 su bardağı osmancık pirinç
- 3 buçuk veya 4 su bardağı su (Pirincin cinsine göre değişebilir)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım küçük çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Islatmadan Pirinç Pilavı Yapımı
- Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup kızarmaya bırakın.
- Pirinçleri 2-3 defa hafif ovarak yıkayın. Tencereye alın. Üzerine şeker ve tuzu ekleyip 3-4 dakika kadar karıştırarak kavurun.
- Nohutları ekleyin. Kaynamış suyu da ekleyip hafifçe karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 10 dakika sonra bir çatal la hafifçe karıştırın. Yeniden kapağını kapatın.
- Dibinde çok az su kalınca altını kapatın.
- Ocaktan alıp, üzerini sıkıca sarın ve en az 20 dakika demlenmeye bırakın.
- Servis ederken, yine ince uçlu bir kaşıkla havalandırarak karıştırın.
- Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder