Sayfalar

31 Ocak 2015 Cumartesi

KIYMALI SU BÖREĞİ

Kıymalı su böreği

e :
MALZEMELER

5 adet yufka
İç harcı için:
200 gr kıyma
1 büyük soğan
tuz
karabiber,pulbiber
Sosu için:
1,5 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
HAZIRLANIŞI
Öncelikle iç harçı hazırlıyoruz ve soğutuyoruz.Çünkü sıcak koyarsak hamur olmasına neden oluyor.
KIYMALI KOLAY SUBÖREĞİNİN İÇ HARCI:Kıymayı tavada rengi değişinceye kadar çevriyoruz.Kıyma yağlıysa yağa gerek yok,şayet değilse 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koymalıyız.Daha sonra ufak ufak doğradığımız soğanları ekleyip soğanlar ölünceye kadar kavuralım.En son tuzu,baharatları koyup 2 dakika daha kavurup ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
KIYMALI KOLAY SUBÖREĞİNİN SOSU:Bütün malzemeyi iyice karıştırıyoruz.
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlıyoruz.Sonra bir adet yufkayı tepsiye seriyoruz.Daha sonra bir yufkanın yarısınıda en üste sermek için ayırıyoruz.Sonra 1,5 yufkayı büyük parçalara bölerek harca batırıyoruz,biraz süzdürüp tepsiye seriyoruz.1,5 Yufka tamamlanınca iç harcı eşit biçimde yufkalarımızın üzerine dağıtıyoruz.
Kalan yufkaları büyük parçalara iç harca batırıp tepsiye diziyoruz.Daha sonra kenara ayırdığımız yarım yufkayı harca batırmadan en üste serip tepsinin dışına taşan yufkaları kapatıyoruz.Kalan harcı fırça sayesinde böreğimizin üstüne sürüyoruz.Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder