Sayfalar

9 Ocak 2015 Cuma

بسم الله الرحمن الرحيم Patatesli Ay Çöreği (Mayasız)

Patatesli Ay Çöreği
Malzemeler
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
Patatesli iç malzemesi

  • Patatesli Ay Çöreği Nasıl Yapılır?
    • Önce patatesi haşlayıp ezin. Küçük doğranmış soğanları az yağda sarartıp altını kapatın. Patatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın.
    • Oda ısısında yumuşamış tereyağı, zeytinyağı, yumurta(birinin sarısını ayırın) ve yoğurdu karıştırın. Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
    • Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasına açıp, patatesli içten orta kısmına koyun. İçin her iki tarafını birleştirip elinizle hafifçe yuvarlayın.
    • Uçları orta kısıma doğru büküp ay şekli verin.
    • Ayırdığınız yumurta sarısına bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip karıştırın.
    • Ay çöreklerinin üzerine fırçayla sürüp çatalla çizin.
    • 180 derecelik önceden ısınmış fırına sürün. Kızarana kadar pişirin.
    • Afiyet şifa olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder