Patatesli Ay Çöreği
Malzemeler
- 125 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Patatesli iç malzemesi
- Patatesli Ay Çöreği Nasıl Yapılır?
- Önce patatesi haşlayıp ezin. Küçük doğranmış soğanları az yağda sarartıp altını kapatın. Patatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Oda ısısında yumuşamış tereyağı, zeytinyağı, yumurta(birinin sarısını ayırın) ve yoğurdu karıştırın. Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasına açıp, patatesli içten orta kısmına koyun. İçin her iki tarafını birleştirip elinizle hafifçe yuvarlayın.
- Uçları orta kısıma doğru büküp ay şekli verin.
- Ayırdığınız yumurta sarısına bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip karıştırın.
- Ay çöreklerinin üzerine fırçayla sürüp çatalla çizin.
- 180 derecelik önceden ısınmış fırına sürün. Kızarana kadar pişirin.
- Afiyet şifa olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder