Sayfalar

30 Ocak 2015 Cuma

Fırında Köfteli Krep Sarması

Köfteli Krep Sarması Krep Malzemeleri (8 adet krep için)
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı un (silme olacak)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
Köfte malzemeleri
  • 500 gr. Orta yağlı kıyma
  • 1 büyük soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Arzunuza göre, karabiber, kimyon, kekik, yenibahar, kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sos Malzemeleri
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
Krep nasıl Yapılır?
  • Sıvı malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırın. Tuzunu atın.
  • Unu eleyerek sıvı malzemelere ekleyin.
  • Akışkan bir hamur olması gerekiyor. Koyu olursa krepin pişmesi güçleşir. İçi hamur kalabilir.
  • Teflon tavanıza güveniyorsanız hiç yağlamayın. Aksi halde hafifçe yağlayın ki sizi zor durumda bırakmasın.
  • İyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp eğerek hamurun, tavanın her yerine ulaşmasını sağlayın.
  • Altı pişen krepin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla krepinizi çevirin.
  • Krepinizi ne çok yüksek, ne de çok kısık ateşte pişirmeniz doğru olmaz. Orta ateşi tercih etmelisiniz.
Yemeğin Hazırlanışı
  • Köfte malzemelerini yaklaşık 15 dakika kadar yoğurun. 8 adet uzun köfte yapın. Köfteleri tavada çok az yağla beraber biraz kızartın.
  • Hazırladığınız kreplerin bir köşesine köftelerden koyun. Kenarlarını içe katlayın ve rulo yaparak sarın.
  • Tepsiye yerleştirin. Sos malzemelerini çırpıp kreplerin üzerine dökün.
  • 180 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.
Benim servis önerim: Bu yemeği servis ederken dilimleyerek ve yanında sotelenmiş sebzeler veya patates kızartmasıyla servis edin. Yanına da bol köpüklü bir ayranla nefis bir ziyafet olur. Yemeğimiz 8 kişiliktir. Yetmez diye düşünmeyin. Bir adet krep sarması bile insanı doyuruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder