Sayfalar

8 Ocak 2015 Perşembe

Muzlu Kakaolu Rulo Krep Tarifi

Malzemeler:Krep Hamuru İçin:
  • 2 yumurta,
  • 2 su bardağı süt,
  • 4 tatlı kaşığı şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 6 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 3 tatlı kaşığı Kakao.
İçi İçin;
  • Muz
  • Kahvaltılık kakaolu fındık kreması
Üstü İçin;
  • Hazır çikolata sos,
  • Ceviz.
Hazırlanışı:
  1. Krep hamuru için önce yumurta ve sütü  sonra diğer hamur malzemelerini de ekleyip mikserle karıştırın,
  2. Bir teflon tavaya çok az sıvı yağ döküp tavayı iyice ısıtın,
  3. Krep hamurundan tavaya çok ince olacak şekilde döküp arkalı önlü kızartın,
  4. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edin,
  5. Sonra her bir krebin içine fındık kreması sürüp bir büyük muzu bir ucundan başlayıp krebe sarın,
  6. Birkaç saat buzdolabında dinlendirin,
  7. Çikolata sos ve ceviz ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder