MAYASIZ YUMUŞAK POĞAÇA
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağının dörtte üçü kadar zeytinyağı
- 2 yumurta
- 5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı dolusu karbonat
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tepeli yemek kaşığı tereyağı (60 gr)
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
- Rendelenmiş beyaz peynir, yarım demet maydanoz
Karbonatlı Puf Poğaça Nasıl Yapılır?
- Süt ve yoğurt, kabartma tozu ve karbonatı yoğurma kabına alıp karıştırın. 10 dakika kabarmasını bekleyin.
- Üzerine yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılacak) yumuşamış tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Unu bardak bardak ekleyerek yumuşacık bir hamur yoğurun.
- Hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Hamur dinlenirken içini hazırlayın.
- Dinlenen hamurdan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinizde açın. Orta kısmına iç malzemesinden koyup kapatın. Ağız kısmına bastırmamaya gayret edin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
- 200 derecelik soğuk fırına sürüp kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız poğaçaların üzerine elinizle su serpiştirip pamuklu bir beze sarın ve poşete veya bir leğene koyun.
- Afiyet şifa olsun!
NOTLAR:
- Karbonatı daha fazla kabarması ve lezzeti için mutlaka kullanın.
- Poğaçaları çok ince açmayın ve uzun süre pişirmeyin. Aksi halde poğaçalarınız sertleşebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder