Sayfalar

9 Ocak 2015 Cuma

Karbonatlı Puf Poğaça (Mayasız)

MAYASIZ YUMUŞAK POĞAÇA
Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağının dörtte üçü kadar zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı dolusu karbonat
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tepeli yemek kaşığı  tereyağı (60 gr)
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
  • Rendelenmiş beyaz peynir, yarım demet maydanoz


Karbonatlı Puf Poğaça Nasıl Yapılır?
  • Süt ve yoğurt, kabartma tozu ve karbonatı yoğurma kabına alıp karıştırın. 10 dakika kabarmasını bekleyin.
  • Üzerine yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılacak) yumuşamış tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Unu bardak bardak ekleyerek yumuşacık bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Hamur dinlenirken içini hazırlayın.
  • Dinlenen hamurdan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinizde açın. Orta kısmına iç malzemesinden koyup kapatın. Ağız kısmına bastırmamaya gayret edin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  • 200 derecelik soğuk fırına sürüp kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız poğaçaların üzerine elinizle su serpiştirip pamuklu bir beze sarın ve poşete veya bir leğene koyun.
  • Afiyet şifa olsun!
NOTLAR:
  • Karbonatı  daha fazla kabarması ve lezzeti için mutlaka kullanın.
  • Poğaçaları çok ince açmayın ve uzun süre pişirmeyin. Aksi halde poğaçalarınız sertleşebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder