Sayfalar

29 Ocak 2015 Perşembe

Bademli Keşkül Tarifi

BADEMLİ KEŞKÜL TARİFİ
Malzemeler
  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı badem unu
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Keşkül Nasıl Yapılır?
  • Tencereye bütün kuru malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Yumurta sarısını ilave edin. Sütü yavaş yavaş dökerek el mikseriyle çırpın.
  • Tencereyi ocağa alıp  kaynayana kadar devamlı karıştırın.
  • Pişen keşkülü bekletmeden kaselere paylaştırın.
  • Tercihe göre badem tozu ve  serperek servis edin.
  • Afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder