Sayfalar

8 Ocak 2015 Perşembe

KÜMBET PASTA (YEMEK TARİFİ)

Banu Atabay'ın Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitapları serisinden Kümbet Pasta'nın görsel anlatımı. http://video.lezzetler.com Yemek Tarifleri, Turkish Cooking Recipes. 
Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • KREMASI İÇİN:
  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı hindistancevizi
  • üzeri için.
  • çikolata sosu (istege kalmış)
Tarif
  • Keki için, yumurtayla şeker köpürene kadar çırpılır,diğer malzemeler katılıp,35 cm çapındaki tepsiye dökülüp 175 derecede pişirilir.
  • Kreması için, bütün malzemeler karıştırılıp pişirilir,soğuyunca mikserle çırpılır.
  • Kek soğuyunca ortadan iki parçaya ayrılır,yuvarlak salata kasesine,kekin bir parçasının iç yüzü,dışa gelecek şekilde kaseye yerleştirilir, fazlalıklar düzeltilir,içine krema dökülür,kekin diğer parçası üzerine kapatılır fazlalıkları kesilir,üzerine kapak kapatılır, 1 gece bekletilir,ertesi gün ters çevrilerek servis yapılır.
  • ben üzerine çikolata sosuda döktüm.sizde arzu ederseniz dökebilirsiniz.afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder