Çok lezzetli ve mutlaka yapmanızı tavsiye ettiğim bir poğaça tarifim var sırada. Poğaçamızın özelliği nişastalı oluşunda. Mayalı poğaça ağızda erir mi? Erir. O kadar güzel bir kıvamı var ki, bunu ancak yaparsanız anlayabilirsiniz. Bu poğaça pastanelerde satılan küçük poğaçalara benziyor. İsterseniz içsiz olarak küçük poğaçalar da yapabilirsiniz. Şimdi tarife geçelim:
NİŞASTALI MAYALI PASTANE POĞAÇASI
Malzemeler
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 4 veya 5 su bardağı un
- 1 yumurta ( sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
- 2 su bardağından 1 parmak eksik süt( yani biri tam dolu, diğerinin ağzından 1 cm kadar eksik olacak)
- 1.5 tatlı kaşığı instant kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
- İstediğiniz bir iç malzemesi, ben patatesli kullandım.
Nişastalı poğaça nasıl yapılır?
- Unu ve nişastayı yoğurma kabına alıp ortasını açın. İçine kuru malzemeleri katın.
- Yağı ve sütü ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Ben mutfak robotunda yoğurdum.
- Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Ben akşamdan yoğurdum. Sabah kalkıp yaptım.
- Mayalanan hamurdan orta boy mandalina kadar parçalar alıp avuç içinizde açın.
- Ortasına iç malzemesi koyup kapatın. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
- Mutfak makasıyla poğaçanın üstten tam orta kısmına kesik atın.
- Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın.
- Poğaçaların üzerine sürün. Susam veya çörekotu serpin. Yeniden mayalanmaya bırakın. İşiniz acilse 50 derecelik ısıtılmış fırına sürebilirsiniz.
- Yeniden mayalanan poğaçaları soğuk fırına sürüp 190 derecede kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder