Sayfalar

28 Ocak 2015 Çarşamba

Kremalı Bisküvili Balkabağı Tatlısı


Balkabağı mevsimi gelmişken, size çok pratik fakat çok gösterişli bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Herkesin çok iyi bildiği, elmayla veya balkabağıyla yaptığımız topları ben biraz farklı bir forma sokup, kremalı yaptım. Çok nefis bir tat ortaya çıktı.
Hem çok bereketli oluyor. Hem de yapımı zor değil. 2 gün önceden bile hazırlanabilir. İkram edileceği zaman kreması sıkılır. Ben bir kısmının üzerine çikolata sosu döktüm. Bu sosu kendim yaptım. Karamel yaparken, ocaktan almadan 1 tatlı kaşığı kakao ekleyip karıştırdım.
Kullanacağım zaman yine benmari usulü eritip çikolata gibi kullanıyorum. Fakat benim krema ılıktı. Çikolata sosunun kremaya değen yerleri eridi..:)  Tarifimiz şöyle:
BALKABAKLI KUŞ YUVALARI (Bu da diğer koyduğum isim :) )
Malzemeler
  • 1 kg. bal kabağı ( Ben 1 adet elmayla 1 kg. a tamamladım)
  • 2 paket pötibör bisküvi
  • 1 su bardağına yakın toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 1 fiske tuz (Kabağın yavanlığını alır)
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Bulamak için: Hindistan cevizi

Kreması için
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (Kaşıklar tepeli olmayacak)
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır?
  • Bal kabağını soyup, iri iri doğrayın ve bir tencereye alın. Ben 1 tane de soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış elma ekledim.
  • Üzerine ikiye bölünmüş kabuk tarçın ve 1 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp dibindeki fazla suyunu süzün. Bunu yapmazsanız, çok daha fazla bisküvi alır, malzeme zor toparlanır.
  • Kabuk tarçını içinden çıkarıp, şekeri ekleyin. El blenderıyla bal kabağı ve elmayı püre haline getirin.
  • Tere yağını ekleyip karıştırın. Püreyi soğumaya bırakın.
  • Kremayı da bu bekleme aşamasında pişirebilirsiniz.
  • Soğuyan püreye 2 paket bisküviyi kırarak ekleyin. (Önce bir paketi ekleyin. kıvam alana kadar eklemeye devam edin. Bekleyince de katılaşıyor. Bu yüzden çok katı yapmayın)
  • Karışımı yarım saat daha dinlendirip, iri ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Parmaklarınıza yapışmaması için elinizi yağlayabilirsiniz.
  • Parçaları yuvarlayın ve parmağınızla ortasına bastırıp çukurlaştırın. Hindistan cevizine bulayın.
  • Önceden pişirip soğuttuğunuz kremayı tatlıların çukur yerlerine doldurun.
  • Arzuya göre üzerlerine çikolata sosu gezdirebilir ve fıstık serpebilirsiniz.
  • Afiyet şifa olsun!
NOT: Resimlerin kompozisyonunda kullandığım iğne oyalı yazma çok sevdiğim  bir kızımızın annesine ait. Elleri kolları dert görmesin. Kendilerine buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder