Sayfalar

9 Ocak 2015 Cuma

Pratik Tepsi Pastası


TEPSİ PASTASI
Malzemeler(Orta boy fırın tepsisi için)
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
Islatmak için: 1 su bardağı süt
Kreması için
  • 5 su bardağı süt (1 bardağı su olabilir)
  • 5 tepeli yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı(katı halde)
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Süslemek için:

Tepsi pastası nasıl yapılır?
  • Öncelikle kremayı pişirin. Tereyağı ve vanilya haricindeki malzemeleri tencereye alıp çırpın. Karıştırmaya devam ederek pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirmeye devam edin ki, un kokusu kalmasın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip yeniden çırpın. Krema katı gibiyse biraz süt ilave edip kıvamını açabilirsiniz.
  • Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.
  • Portakal suyunu, kabuğunun rendesini ekleyip karıştırın. En son un ve kabartma tozunu da ekleyip 30 saniye kadar yeniden çırpın.
  • Ben bu pasta için midi boy fırının tepsisini kullandım. Eski termikel fırınımdan kalan tepsiydi.
  • Tepsiyi güzelce yağlayıp unlayın.
  • Hamuru içine döküp yayın.
  • 200 derecelik önceden ısınmış fırında kekin üzeri pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika kadar ılınmasını bekleyin.
  • Kekin üzerine 1 bardak soğuk sütü gezdirin. Muzları dizmeden önce yeniden çırptığınız kremadan azar azar kekin üzerine sürün.
  • Muzları dilimleyip dizin.
  • Kremanın kalanını  muzların üzerine dökün.
  • En üste krem şanti de konulabilir ama bence gerek yok.
  • Dilediğiniz gibi süsleyin. 2-3 saat dinlenen pastanız servise hazır. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder