TEPSİ PASTASI
Malzemeler(Orta boy fırın tepsisi için)
Malzemeler(Orta boy fırın tepsisi için)
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1.5 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
Islatmak için: 1 su bardağı süt
Kreması için
- 5 su bardağı süt (1 bardağı su olabilir)
- 5 tepeli yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı(katı halde)
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Süslemek için:
- 3 adet muz
- Antep fıstığı
- Hindistan cevizi
Tepsi pastası nasıl yapılır?
- Öncelikle kremayı pişirin. Tereyağı ve vanilya haricindeki malzemeleri tencereye alıp çırpın. Karıştırmaya devam ederek pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirmeye devam edin ki, un kokusu kalmasın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip yeniden çırpın. Krema katı gibiyse biraz süt ilave edip kıvamını açabilirsiniz.
- Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.
- Portakal suyunu, kabuğunun rendesini ekleyip karıştırın. En son un ve kabartma tozunu da ekleyip 30 saniye kadar yeniden çırpın.
- Ben bu pasta için midi boy fırının tepsisini kullandım. Eski termikel fırınımdan kalan tepsiydi.
- Tepsiyi güzelce yağlayıp unlayın.
- Hamuru içine döküp yayın.
- 200 derecelik önceden ısınmış fırında kekin üzeri pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika kadar ılınmasını bekleyin.
- Kekin üzerine 1 bardak soğuk sütü gezdirin. Muzları dizmeden önce yeniden çırptığınız kremadan azar azar kekin üzerine sürün.
- Muzları dilimleyip dizin.
- Kremanın kalanını muzların üzerine dökün.
- En üste krem şanti de konulabilir ama bence gerek yok.
- Dilediğiniz gibi süsleyin. 2-3 saat dinlenen pastanız servise hazır. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder