Sayfalar

9 Ocak 2015 Cuma

Kirazlı Rulo Pasta

KİRAZLI RULO PASTA
Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao ve bardağın üzerini tamamlayacak kadar un. Toplam 1 su bardağı olacak
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı  un
  • 1 yemek kaşığı nişasta (kaşıklar çok tepeli olmayacak)
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 poşet krem şanti
Ayrıca: 300 gr. kadar kiraz



Kirazlı pasta nasıl yapılır?
  • Öncelikle kremayı hazırlayın: Un, h. cevizi, nişasta, un ve şekeri tencereye alıp karıştırın.
  • Üzerine sütü ekleyip karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip 2 dakika kadar çırpın. Soğuduktan sonra içine 1 poşet krem şantiyi dökün ve kabarana kadar çırpın. Dolaba kaldırın.
  • Diğer tarafta yumurta ve şekeri ağarana kadar çırpın.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Karışana kadar çırpıp, yağlanıp unlanmış büyük fırın tepsisine dökün.
  • 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.
  • Fırından aldığınız pandispanyayı tepsiden çıkarın.
  • Pandispanyanın üzerine kremadan sürün. Çekirdeği çıkarılmış kirazları daha çok orta kısma dizin.
  • Pandispanyayı rulo şeklinde sarın.
  • Üzerini kapatıp dolaba kaldırın.
  • En az 3-4 saat bekleyen pastamızın üzerini kalan kremayla kaplayın. Kirazla süsleyip, dilimleyerek  servis edin.
  • Afiyet şifa olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder