KİRAZLI RULO PASTA
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao ve bardağın üzerini tamamlayacak kadar un. Toplam 1 su bardağı olacak
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (kaşıklar çok tepeli olmayacak)
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
- 1 poşet krem şanti
Ayrıca: 300 gr. kadar kiraz
Kirazlı pasta nasıl yapılır?
- Öncelikle kremayı hazırlayın: Un, h. cevizi, nişasta, un ve şekeri tencereye alıp karıştırın.
- Üzerine sütü ekleyip karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip 2 dakika kadar çırpın. Soğuduktan sonra içine 1 poşet krem şantiyi dökün ve kabarana kadar çırpın. Dolaba kaldırın.
- Diğer tarafta yumurta ve şekeri ağarana kadar çırpın.
- Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Karışana kadar çırpıp, yağlanıp unlanmış büyük fırın tepsisine dökün.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.
- Fırından aldığınız pandispanyayı tepsiden çıkarın.
- Pandispanyanın üzerine kremadan sürün. Çekirdeği çıkarılmış kirazları daha çok orta kısma dizin.
- Pandispanyayı rulo şeklinde sarın.
- Üzerini kapatıp dolaba kaldırın.
- En az 3-4 saat bekleyen pastamızın üzerini kalan kremayla kaplayın. Kirazla süsleyip, dilimleyerek servis edin.
- Afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder