Sayfalar

29 Ocak 2015 Perşembe

FIRINDA SÜTLAÇ TARİFİ

Fırın Sütlaç
Malzemeler
1 lt süt (ben açık süt kullandım ama kutu sütüyle de yapıyorum)
1 su bardağı  toz şeker
1 çay bardağı pirinç
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
FIRINDA SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?
*Pirinci yıkayıp 1 su bardağı su ile suyunu çekene kadar pişirin
*Suyunu çeken pirince şeker ve sütü ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kaynatın
*yumurta sarısı ve nişastayı az su ile homojen kıvama getirin, kaynayan sütün içine atıp karıştırın.
*1,2 taşım kaynadıktan sonra vanilyayı ilave edip ocağı kapatın.
*sıcak sütlacı güveç kaplarına boşaltıp, fırın tepsisine dizin.
*tepsinin yarısını soğuk su ile doldurun
*önceden ısıtılmış fırının üst rafında üzeri kızarana pişirin.
Afiyet şifa olsun,yediğiniz her lokma damarlarınızda size yarayacak bir damla kan olsun ;) selametle kalın.
Not:fırın kabına su koymamızın sebebi;sütlaç piştiği için bir daha pişmesini istemiyoruz. sadece üzerinin kızarmasını istiyoruz.
1 lt sütten küçük boyda olan güveçlerden tam 6 tane çıkıyor. Normal cam kaplarda da yapanlar varmış fakat ben hiç denemedim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder