LİMON KREMALI MİNİ TARTLAR
Malzemeler
Malzemeler
Tart hamuru için
- 250 gr un ( 2 su bardağına yakın)
- 120 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı soğuk su
- 1 paket vanilya
Limonlu krema malzemeleri
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yumurta sarısı
- 7 yemek kaşığı şeker
- 2 limon kabuğu rendesi
- 2 limon suyu
- yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Limonlu Tart Nasıl Yapılır?
- Soğuk tereyağını ve unu robottan geçirin. Robotunuz yoksa tereyağını rendeleyip unla beraber, parmak uçlarınızla bütünleşene kadar karıştırın.
- Pudra şekeri, soğuk su, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Sertçe bir hamur elde edin.
- Bir poşetin tek yan ve alt tarafını keserek açın. Arasında hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın.
- Yuvarlak kurabiye kalıbıyla hamurdan kesip, tart kalıplarına döşeyin. (Kalıpları yağlamanıza gerek yok. Yapışma olmuyor)
- Taban kısımlarını çatalla delin. 200 derecelik önceden ısınmış fırına sürün. Pembeleştiği zaman fırından alın.
- Limonlu krema için, tereyağı haricindeki bütün malzemeleri çırpın. Karıştırarak pişirin.
- Tereyağını ekleyip yeniden karıştırın. Kremanın ağzını kapatıp soğumaya bırakın.
- Krema soğuyunca yeniden çırpın. Krema torbasına koyup tartların içini doldurun.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
- Afiyet şifa olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder