Sayfalar

9 Ocak 2015 Cuma

Limonlu Mini Tartlar

LİMON KREMALI MİNİ TARTLAR
Malzemeler
Tart hamuru için
  • 250 gr un ( 2 su bardağına yakın)
  • 120 gr  tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 paket vanilya
Limonlu krema malzemeleri
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yumurta sarısı
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 2 limon suyu
  • yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı





Limonlu Tart Nasıl Yapılır?
  • Soğuk tereyağını ve unu robottan geçirin. Robotunuz yoksa tereyağını rendeleyip unla beraber, parmak uçlarınızla bütünleşene kadar karıştırın.
  • Pudra şekeri, soğuk su, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Sertçe bir hamur elde edin.
  • Bir poşetin tek yan ve alt tarafını keserek açın. Arasında hamuru  merdaneyle yarım cm kalınlığında açın.
  • Yuvarlak kurabiye kalıbıyla hamurdan kesip, tart kalıplarına döşeyin. (Kalıpları yağlamanıza gerek yok. Yapışma olmuyor)
  • Taban kısımlarını çatalla delin. 200 derecelik önceden ısınmış fırına sürün. Pembeleştiği zaman fırından alın.
  • Limonlu krema için, tereyağı haricindeki bütün malzemeleri çırpın. Karıştırarak pişirin.
  • Tereyağını ekleyip yeniden karıştırın. Kremanın ağzını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Krema soğuyunca yeniden çırpın. Krema torbasına koyup tartların içini doldurun.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
  • Afiyet şifa olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder