ÇİKOLATALI TART TARİFİ
Malzemeler
Tart hamuru için (28 cm.lik tart kalıbı)
- 250 gr un ( 2 su bardağına yakın)
- 120 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı soğuk su
- 1 paket vanilya
Dolgu kreması için
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı şeker
- 50.gr tereyağı
- 80 gr.” bitter çikolata
- 100 gr. KAANLAR labne peyniri (2 yemek kaşığı dolusu)
Çikolatalı Tart Nasıl Yapılır?
- Soğuk tereyağını ve unu robottan geçirin. Robotunuz yoksa tereyağını rendeleyip unla beraber, parmak uçlarınızla bütünleşene kadar karıştırın.
- Pudra şekeri, soğuk su, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Sertçe bir hamur elde edin.
- Bir poşetin tek yan ve alt tarafını keserek açın. Arasında hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın.
- Açtığınız hamuru tart kalıbınızın içine yerleştirin. Fazlalık kısımları alıp düzeltin. Çıkan fazlalıkları yine streçh arasında incecik açıp tartın orta kısmına serin ve elinizle bastırarak yamayı kapatın.
- Plastik bir çatalla hamurun taban kısmına delikler açın.
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürün. Pembeleştiği zaman fırından alın.
- Krema için, çikolata ve labne peyniri dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Çok katı olursa azıcık süt ilave ederek kıvamı açabilirsiniz.
- Kremayı tartın orta kısmına döküp yayın.
- Üzerini çikolata parçaları ve antep fıstığıyla süsleyin. Nar taneleri de iyi olur fakat ben evde olmadığı için elma kabuklarını küçük doğrayıp süsledim.
- Tartı dolaba koyup, en az 2 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.
- Afiyet şifa olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder