Sayfalar

30 Ocak 2015 Cuma

Çikolatalı Tart Tarifi

ÇİKOLATALI TART TARİFİ
Malzemeler
Tart hamuru için (28 cm.lik tart kalıbı)
  • 250 gr un ( 2 su bardağına yakın)
  • 120 gr  tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 paket vanilya
Dolgu kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 50.gr tereyağı
  • 80 gr.” bitter çikolata
  • 100 gr. KAANLAR labne peyniri (2 yemek kaşığı dolusu)


Çikolatalı Tart Nasıl Yapılır?
  • Soğuk tereyağını ve unu robottan geçirin. Robotunuz yoksa tereyağını rendeleyip unla beraber, parmak uçlarınızla bütünleşene kadar karıştırın.
  • Pudra şekeri, soğuk su, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Sertçe bir hamur elde edin.
  • Bir poşetin tek yan ve alt tarafını keserek açın. Arasında hamuru  merdaneyle yarım cm kalınlığında açın.
  • Açtığınız hamuru tart kalıbınızın içine yerleştirin. Fazlalık kısımları  alıp düzeltin. Çıkan fazlalıkları yine streçh arasında incecik açıp tartın orta kısmına serin ve elinizle bastırarak yamayı kapatın.
  • Plastik bir çatalla hamurun taban kısmına delikler açın.
  • 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürün. Pembeleştiği zaman fırından alın.
  • Krema için, çikolata ve labne peyniri dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Çok katı olursa azıcık süt ilave ederek kıvamı açabilirsiniz.
  • Kremayı tartın orta kısmına döküp yayın.
  • Üzerini çikolata parçaları ve antep fıstığıyla süsleyin. Nar taneleri de iyi olur fakat ben evde olmadığı için elma kabuklarını küçük doğrayıp süsledim.
  • Tartı dolaba koyup, en az 2 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.
  • Afiyet şifa olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder