ilk olarak tencerenin içine bir bardak su ve margarin kaynatılır. Bu malzemelerin üzerine un eklenir ve kaynaması sağlanır. 15-20 dk soğuması beklenir daha sonra bu hamurun içine yumurta koyulur ve karıştırılır. Fırına girmeden önce yağlı kağıt üzerine kaşık yardımı ile parçalar halinde dizilir.
profiterol kreması : Süt ve diğer malzemeler eklenerek pişirilir ve soğuması sağlanır.
Son olarak pişmiş olan profiterol bıçak yardımı ile ikiye bölünür ve kaşıkla hazırladığımız profiterol kreması içine doldurulur. Son olarak üzerine çikolata sosu ve isteğe göre antep fıstığı gibi malzemeler eklenerek afiyetle yenir.
Kolay profiterol pasta malzemeleri :
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı su (sıcak)
- 1 su bardağı un
- Yarım paket margarin
- KREMASI İÇİN MALZEMELER:
- 5 bardak süt
- 4 çorba kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı nişasta
- Üzeri İçin Malzemeler
- Çikolata sosu (hazır)
- Antep fıstığı (dövülmüş)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder