ISLAK KEK BROWNİ TARİFİ

Islak Kek Browni icin Malzemeler
- 4 adet yumurta (oda sicakliginda)
- 1,5bardak toz seker
- 2,5 su bardagi un ( yumurtanin buyuklugune gore unun ölcüsü biraz degisebilir )
- 1 su bardagi sut
- 1 su bardagi siviyag
- 3 (silme) corba kasigi kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket sekerli vanilin
Sosu icin
- 1 adet yumurta
- Yarim su bardagi toz seker
- 1 corba kasigi kakao
- Yarim su bardagi sut
- Yarim su bardagindan biraz az siviyag
- uzerini suslemek icin
- hindistan ceviz
–> Hazirlanisi
- Sekeri ve yumurtayi cirpma teli veya mikserle dort bes dakika cirpin
- Siviyag,sut,kakao,sekerli vanilin ve kabartma tozunu ilave edip iyice karistirin
-
- Unu havadan eleyerek ilave edin ve guzelce karistirip buyuk borcama veya orta boy firin kabina dokun
- Islak kek browniyi 180 derece firinda pisirin(kekinizin pistiginden emin olmadan firinin kapagini sakin acmayin cunku kekiniz pismediyse hem havasi iner hemde guzel pismez kekinizin pistigini kontrol etmek icin bir kurdan veya bicagi keke batirip cikarin eger hamur kurdana yapisip geldiyse kekiniz pismemis demektir,eğer kurdanda hamur kalintisi yoksa kekiniz pişmiş demektir.
- Kekiniz pişmeye baslamisken Sosu yapmaya baslayalim once seker ve yumurtayi iyice cirpin sonra siviyag,sut ve kakaoyu ekleyip 5 dakika cirpin( hazirlanista ilk resimde oldugu gibi)
- Kekiniz piştikten sonra firindan ve hic sogutmadan (cok sicakken )yaptigimiz kakaolu sosu kekin üstüne dokun bir kaşık yardimiylada kekin her tarafını iyice islatin resimlerlede detayli anlatmaya calistim umarım faydasi olmustur.
- İslak Kek Browniyi soguduktan sonra servis yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder