Sayfalar

9 Ocak 2015 Cuma

Milföy / Kavuk Poğaça

KAVUK POĞAÇA
Malzemeler 
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz)
  • 5.5 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı instant maya
Arasına sürmek için: 200 gr. tereyağı
İç malzemesi
  • 2 orta boy haşlanmış patates
  • 100 gr. beyaz peynir
  • bir tutam maydanoz
  • Çok az karabiber ve kimyon

  • Milföy poğaçanın yapılışı
    • Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun.
    • Hamur yoğurmanın püf noktaları için TIKLAYINIZ!
    • Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Yarım saat kadar dinlendirin.
    • Her parçayı dikdörtgen şeklinde açmaya çalışın. Mümkün olduğunca inceltin.
    • Tereyağını hafif eritin ama su gibi olmasın, hamurun üzerinde tutunabilsin.
    • Açtığınız her hamurun üzerini bolca tereyağından sürün. Üst üste üç hamur olacak. Yani üçerli iki gurup hamurumuz olacak.
    • Üst üste koyduğunuz üç hamurun önce karşılıklı kenarlarını, sonra diğer karşılıklı kenarlarını kapatıp zarf şekli verin.
    • Üzerlerini strech filmle kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin.










  • Dolaptan aldığınız ilk hamur gurubunu merdaneyle 6-7 mm. kalınlığında açın.
  • Bıçakla bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
  • Her şeriti bir ucundan başlayıp rulo haline getirin. Uç kısmı üst-orta kısma bastırın.
  • Bütün şeritler bitince, ilk yaptığınız rulodan başlayarak, merdaneyle hafifçe açın.
  • Fazla bastırmayın ki, katlar bozulmasın.
  • İç malzemesinden ortasına koyup kenar kısımları ortada toplayın.
  • Topladığınız kısmı alta getirip tepsiye dizin.
  • Diğer üçlü hamur gurubuna da aynı işlemi uygulayın.
  • Üzerlerine kalan tereyağından sürün ve yarım saat kadar kabarmaya bırakın.
  • Kabaran poğaçaları 180 derecelik soğuk fırına verip kızarana kadar pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder