Sayfalar

28 Ocak 2015 Çarşamba

Hazır Yufkadan Pratik Çıtır Börek


 Malzemeler
  • 5 adet hazır yufka
  • 250 gr tereyağı
  • İstediğiniz bir iç malzemesi

  • Çıtır Börek Nasıl Yapılır?
    • Tereyağını eritin. Kızartmayın, sadece eritin.
    • Yufkaların ilkini serin. Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar tereyağı gezdirin. Fırçayla her yerine sürün.
    • Üzerine ikinci yufkayı serin, onuda yağlayın. Bu şekilde aralarını yağlayarak 5 yufkayı üst üste dizin.
    • Beşinci yufkanın üzerini yağlamayın.
    • Yufkaların beşini beraber önce  dörde bölün. Sonra her parçayı beşe bölün. Toplam 20 dilim olacak.
    • Her dilimin geniş kısmına istediğiniz bir iç malzemesi koyun. Ben sadece peynir koydum. Eriyen peynir olmamasına dikkat edin. Akınca çok kötü oluyor. Benim kullandığım peynir eridi de onun için uyarıyorum :)
    • Böreği sonuna kadar sarın. Tepsiye dizin. Üzerlerini fırçayla yağlayın.
    • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında böreklerinizi kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 30-35 dakikada pişiyor.
    • Tercihen sıcak servis edin.
    • Amman yerken kendinize mukayyet olun. Dedim ya: Bu börek çok acımasız :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder