Sayfalar

27 Ocak 2015 Salı

Kolay Patlıcan Kebabı Tarifi

Daha önce Kazan kebabı yapmıştım hatırlarsanız. O tarifte patlıcanları kızartarak kullanmıştım. Bu yemekte ise patlıcanlar kızartılmıyor. Çok daha hafif ve yapımı daha kolay bir yemek çıkıyor ortaya. Aslında Antep’te üzerine domates dökülmeden hazırlanıp fırınlara verilir. Patlıcanlar daha iri olarak doğranır.  Ev usulü olunca tarifler mutlaka biraz değişime uğruyor.
Daha kaç tane patlıcanlı tarifim var sırada bekleyen. İnşaAllah patlıcan sezonu bitmeden hepsini yayınlayabilirim.
Malzemeler
  • 4 iri ve uzun patlıcan (Yaklaşık 1.5 kg.)
  • 5-6 adet orta boy domates
Köftesi İçin
  • 600 gr. Kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar
  • Üzeri için: Zeytinyağı

Patlıcan kebabı Nasıl Yapılır?
  • Patlıcanları yıkayıp 2 cm. kalınlığında dilimleyin. Üzerine bolca tuz serpip 1 saat kadar bekletin.
  • Patlıcanlar beklerken köfteyi hazırlayın. Soğanı rendeleyin veya çok küçük doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip 15 dakika kadar yoğurun.
  • Köfte harcından iri ceviz büyüklüğünde alıp gelişi güzel yassı köfteler yapın.
  • Yuvarlak bir tepsiye, bir patlıcan, bir köfte olma olmak üzere, malzemeler bitene kadar dizin.
  • Domatesleri küp küp doğrayıp en üste döşeyin.
  • Çok az tuz serpiştirin ve biraz zeytinyağı gezdirin.
  • Eğer kuyruk yağınız varsa, patlıcan ve köftelerin aralarına bir kaç parça yerleştirin. Tadı çok daha lezzetli olacaktır.
  • Tepsinin üzerine uygun bir kapak varsa onu veya bir folyo kapatıp, 180 derecelik fırında 1.5 saat pişirin.
  • Patlıcanların sadece pişmesi yetmez. Lokum gibi yumuşaması lazım.
  • Daha sonra üzerini açıp 20 dakika kadar kızarmasını sağlayın
  • Sıcakken servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder