Hemen tarife geçelim:
KREM ÇİKOLATALI ISLAK KEK
Malzemeler
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 dolu yemek kaşığı krem çikolata (Sarelle)
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Sosu için
- 2 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı dolusu Sarelle
Nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.
- Sarelle , tarçın, kakaoyu ekleyip çırpın. Önce sıvıyağı, ardından sıcak sütü ekleyip hızla karıştırmaya devam edin. (Sıcak süt kekin daha yumuşak olmasına ve daha çok kabarmasına vesile oluyor.)
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye hamuru dökün.
- 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırına kek hamurunu sürün.
- Kabarmaya başlayınca ısıyı 175 dereceye düşürün.
- Toplam 20-25 dakikada kekimiz pişiyor.
- Kek pişerken 2 su bardağı sütün içinde sarelleyi eritin.
- Kürdan testi yapıp keki fırından alın. Kalın çöp şişle kekin her yerine delikler açın. Sarelleli sütü kekin her tarafına dökün.
- yarım saat kadar keki dinlendirip, dilimleyerek servis edin.
- Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder