Sayfalar

30 Ocak 2015 Cuma

Krem Çikolatalı Islak Kek

Hemen tarife geçelim:
KREM ÇİKOLATALI ISLAK KEK 
Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su  bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı krem çikolata (Sarelle)
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Sosu için
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı dolusu Sarelle
Nasıl yapılır?
  • Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.
  • Sarelle , tarçın, kakaoyu ekleyip çırpın. Önce sıvıyağı, ardından sıcak sütü ekleyip hızla karıştırmaya devam edin. (Sıcak süt kekin daha yumuşak olmasına ve daha çok kabarmasına vesile oluyor.)
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış tepsiye hamuru dökün.
  • 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırına kek hamurunu sürün.
  • Kabarmaya başlayınca ısıyı 175 dereceye düşürün.
  • Toplam 20-25 dakikada kekimiz pişiyor.
  • Kek pişerken 2 su bardağı sütün içinde sarelleyi eritin.
  • Kürdan testi yapıp keki fırından alın. Kalın çöp şişle kekin her yerine delikler açın. Sarelleli sütü kekin her tarafına dökün.
  • yarım saat kadar keki dinlendirip, dilimleyerek servis edin.
  • Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder