Malzemeler
- 4 adet bostan patlıcan
- 300 gr. kuşbaşı et
- 1 büyük soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 büyük domates
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
- 2 su bardağı süt
- 1 tepeli yemek kaşığı un
- 1 küçük boy soğan
- 1.5 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sos için:
- 1 tatlı kaşığı salça,
- 1.5 su bardağı su
Hazırlanışı
- Bostan patlıcanlarının kabuklarını alacalı soyup kalın dilimler halinde doğrayın.
- Tost makinasında alt ve üstünü fırçayla çok az yağlayarak kızartın.
- Eti, üzerine çıkacak kadar sıcak su ile düdüklü tencerede 2o dakika kadar pişirin. Suyunu ayrı bir yere süzün. (Yumuşak etlerde ön pişirmeye gerek yok)
- Bir tavaya yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi alıp az yağda soteleyin.
- İçine eti koyun ve hafif kızarana kadar kavurun.
- Küçük doğranmış domatesleri ve sarımsakları ekleyin.
- Tuzunu ve karabiberini atın.
- Domatesler saldığı suyu çekene kadar pişirin.
- Kızartılmış dilimleri fırın tepisine dizin.
- Üzerlerine 2 yemek kaşığı iç malzemesinden ekleyin. Beşamel sosu için: Tereyağını eritin,rendelenmiş soğanı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Unu ekleyip hafif kavurun(rengi dönmesin). Üzerine süt ve tuzunu atıp hızlıca karıştırarak 2 dakika kadar pişirin.
- Beşamel sosu patlıcanların üzerini kapatacak şekilde döküp yayın.
- 1.5 bardak suyun içinde salçayı eritin. Oturtmaların arasına dökün. Tepsiyi 200 derecelik fırına sürüp üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder