Sayfalar

30 Ocak 2015 Cuma

Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma

Malzemeler
  • 4 adet bostan patlıcan
  • 300 gr. kuşbaşı et
  • 1 büyük soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 büyük domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tepeli yemek kaşığı un
  • 1 küçük boy soğan
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Sos için:
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • 1.5 su bardağı su

Hazırlanışı
  • Bostan patlıcanlarının kabuklarını alacalı soyup kalın dilimler halinde doğrayın.
  • Tost makinasında alt ve üstünü fırçayla çok az yağlayarak kızartın.
  • Eti, üzerine çıkacak kadar sıcak su ile düdüklü tencerede 2o dakika kadar pişirin. Suyunu ayrı bir yere süzün. (Yumuşak etlerde ön pişirmeye gerek yok)
  • Bir tavaya yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi alıp az yağda soteleyin.
  • İçine eti koyun ve hafif kızarana kadar kavurun.
  • Küçük doğranmış domatesleri ve sarımsakları ekleyin.
  • Tuzunu ve karabiberini atın.
  • Domatesler saldığı suyu çekene kadar pişirin.
  • Kızartılmış dilimleri fırın tepisine dizin.
  • Üzerlerine 2 yemek kaşığı iç malzemesinden ekleyin. Beşamel sosu  için: Tereyağını eritin,rendelenmiş soğanı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Unu ekleyip hafif kavurun(rengi dönmesin). Üzerine süt ve tuzunu atıp hızlıca karıştırarak 2 dakika kadar pişirin.
  • Beşamel sosu patlıcanların üzerini kapatacak şekilde döküp yayın.
  • 1.5 bardak suyun içinde salçayı eritin. Oturtmaların arasına dökün. Tepsiyi 200 derecelik fırına sürüp üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder