Sayfalar

31 Ocak 2015 Cumartesi

Dondurma Kurabiye / Torpil Kurabiye

Dünya tatlı, göz kamaştırıcı ve çekicidir. Allah onu sizin kullanmanıza verecek ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyaya aldanmaktan sakının.
(Müslim, “Zikir”, 99)
Allah’ın selamı üzerinize olsun. Nasılsınız bakalım canlarım? Beni soracak olursanız, kendi adıma  Elhamdulillah demekten başka söz bulamıyorum. Bugün bana göre önemli bir konuda yazdım. Yazıyı okumak isteyenler BURAYA buyursun lütfen.

TORPİL/ KÜLAH / DONDURMA KURABİYE
Malzemeler
Hamuru için:
  • 3 veya 3.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yulaf unu (yoksa normal un da olur)
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri (daha şekerli seviyorsanız biraz daha artırabilirsiniz ama muhallebinin tadıyla normal oluyor.)
  • Yarım paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeli un
  • 1.5 yemek kaşığı   tepeli nişasta
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yumurta sarısı
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı vanilya
Öncelikle külahlarınızı hazırlayın. Yağlı kağıt kullanamadığım için A4 kağıtları kullandım. 1 adet A4 kağıdında düzgün bir kare elde edin. Karenin karşılıklı köşeleri birleştirerek üçgen şekli verin. Önce bir tarafı ortaya doğru yuvarlayın. Daha sonra diğer tarafı da yuvarlayarak külah şekli verin. Dışarıda kalan uçları külahın içine doğru katlayın. (Bu eller küçük kızıma ait :) Bana çok yardımcıdır sağolsun şekerim :)
Hamurun hazırlanışı:
  • Hamuru hazırlamadan önce muhallebiyi pişirin. Yağ ve vanilya haricindeki bütün malzemeleri tencereye alıp iyice çırpın ve karıştırarak pişirin. En son yağ ve vanilyayı ekleyip yine mikserle 3-4 dakika kadar çırpın. Eğer kıvamı size sert gelirse biraz süt ilavesiyle açın.
  • Unu ve soğuk  tereyağını robottan geçirin. (Robot yoksa yumuşak tereyağı kullanın ve elinizle yoğurun)
  • Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
Kurabiyenin Yapılışı
  • Hamuru ikiye bölün. Önce bir parçasını daha sonra diğer parçasını hafif unlayarak, merdaneyle yarım cm. kalınlığında açın.
  • Kenarlarını kesip düzelterek dikdörtgen şekli verin.
  • Bir parmak kalınlığında  şeritler kesin.
  • Külahları bir fırça yardımıyla yağlayın. (Ben ilk baştakileri yağlamayı unuttum. Bu yüzden hamurlar biraz yapışmıştı.)
  • Külahları yağlanmamış bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına sürün. Kurabiyeler pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri ılıkken, külahtan çıkarın.
  • Muhallebiyi sıkma pompası veya şırıngasına koyun. Külahların içine sıkarak doldurun.
  • Külahların ağzını isteğe göre, hindistan cevizine, fıstığa veya çikolataya bulayın.
  • Üzerlerine de bolca pudra şekeri serpip servis yapın.
  • Afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder