Malzemeler
1 yufka
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı tavuksuyu
1 orta boy havuç rendesi
1/2 demet dereotu
1 su bardağı haşlanıp didiklenmiş tavuk eti
tuz,karabiber,tereyağ
Yapılışı
Pirinci yıkadıktan sonra tencerede 1 yemek kaşığı tereyağ ile birkaç dakika çevirin. Üzerine 1,5 su bardağı tavuk suyunu dökün ,tuzunu ekleyin ve pişirin. Buraya kadar normal bir şehriyesiz pirinç pilavı gibi pişiriliyor. Bu esnada siz havucu rendeleyin ,eti didikleyin ve dereotunu ince doğrayın. Pilav suyunu çekince altını kapatıp kaşıkla hafifçe karıştırın. İçine havuç,dereotu,karabiber ve eti ekleyip pilavın buharı ile yumuşamaları ve aromalarının karışması için kağıt havlu ile örtüp,kapağı kapatıp pilavı demlendiriyoruz.
Ben en küçük boy yuvarlak borcam kase kullandım. Siz isterseniz 1 er kişilik küçük porsiyonlar halinde de yapabilirsiniz. Yufkayı kabın içerisine dikkatli şekilde seriyoruz. Kaba yağ sürmeye gerek yok. Yufkayı kabın içine nazikçe yerleştirin. Ilıyan pilavı yufkanın üzerine döküp,kaşıkla sıkıştırıyoruz. Bu sırada arada boşlukların kalmaması lazım. Kenarlardan sarkan yufka ile pilavın üzerini örteceğiz. Bunun için Yufkanın çok fazla sarkan yerlerini bir mutfak makası ile kesin ve yufkayı pilavın üzerini örtecek şekilde kapatın. Bir fırın tepsisine ters çevirin ve kaptan çıkarın. Yufkanın üzerine fırça ile eritilmiş tereyağ sürün. 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Pasta gibi dilimleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
istediğiniz kase çeşidini kullanabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder