Sayfalar

31 Ocak 2015 Cumartesi

Islak Kurabiye Tarifi


Islak Kurabiye Tarifi:
200 gr tereyağ ( Şüheda margarin dedi ama ben margarin kullanmıyorum)
2 çay bardağı şeker
2 yumurta
50 gr kakao
(küçük paket kakao 25 gr oluyor siz iki paket kullanın tabii ki acı değilse acı ise biraz eksiltin ben acı olmayanını kullandım)
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Şerbet için malzeme 
1,5  su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
4 damla limon suyu
Üzeri için:
Yarım çay bardağı siyah haşhaş
(not:isteğe bağlı isterseniz hindistan cevizi, çam fıstığı ,fındık, ceviz de piştikten sonra serpebilirsiniz)
Yapılışı:
Tereyağ ile şekeri iyice yoğurun.Yumurtaları ekleyin. Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu eleyin daha sonra bütün malzemeleri karıştırın.Poğaca hamurundan biraz daha sert olacak fazla yumuşak olmayacak yumuşak olursa çökebilir.Ceviz büyüklüğünden parçalar yuvarlayın hafifçe bastırın daha sonra haşhaşa bulayın tepsiye diziniz.(tepsiyi yağlamayın)200 derecelik önceden ısıtılmış fırında çatlaklıklar oluncaya kadar kızartın.Bu malzeme miktarından tam 34  adet çıkıyor…
Kaynatılmış şerbeti ılıtın kurabiyeleri tek tek içine atın üstünü şerbetle yıkayın :) sonra kevgirle ( haşhaş) servis tabağınıza alınız. Afiyet olsun bal şeker olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder