Sayfalar

27 Ocak 2015 Salı

***GARNİTÜRLÜ ÇANAK KÖFTE***

Malzemeler
500 gr.köftelik kıyma
sizin sevdiğiniz baharatlar,ben kimyon karabiber ve pulbiber kullandım.
2 yemek kaşığı galeta yada bayat ekmek içi
orta boy bir rendelelenmiş soğan
İçine koymak için garnitür
Beşamel sos için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2       “           “    tereyağı tu
Üstü için
Dilimlenmiş kaşar
Yapılışı




  • Köfteyi yoğurun.
  • Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp,altı düz kenarları yüksek bir çanak şekli verin,tepsiye dizin.
  • içine hazır yada evde 1 patates,1 havuç ve biraz bezelye ile hazırlıyacağınız garnitürden birer kaşık koyun.
  • 1 kaşık salçayı,1 su bardağı suyun içinde eritin.Köftelerin üzerine ve aralarına dökün.
  • Tepsinin üzerine aliminyum folyo geçirip (köftelerin kurumaması için) 30 dakika kadar pişirin.
  • Beşamel sosu için: Bir tavaya tereyağını ve unu alıp un kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Renginin dönmesine izin vermeyin.içine iki bardak soğuk  sütü koyup hızlıca karıştırın,kaynamaya başlayınca bir kaç dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Köftelerin üzerine bu sostan birer kaşık koyun.200 derecelik fırında  üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
  • Çıkarmaya yakın kaşar dilimlerini üzerine koyup eriyinceye kadar fırında tutun.
  • Kurutmadan fırından alıp sıcak servis yapın.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder