Malzemeler
500 gr.köftelik kıyma
sizin sevdiğiniz baharatlar,ben kimyon karabiber ve pulbiber kullandım.
2 yemek kaşığı galeta yada bayat ekmek içi
orta boy bir rendelelenmiş soğan
İçine koymak için garnitür
Beşamel sos için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 “ “ tereyağı tu
Üstü için
Dilimlenmiş kaşar
Yapılışı
500 gr.köftelik kıyma
sizin sevdiğiniz baharatlar,ben kimyon karabiber ve pulbiber kullandım.
2 yemek kaşığı galeta yada bayat ekmek içi
orta boy bir rendelelenmiş soğan
İçine koymak için garnitür
Beşamel sos için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 “ “ tereyağı tu
Üstü için
Dilimlenmiş kaşar
Yapılışı
- Köfteyi yoğurun.
- Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp,altı düz kenarları yüksek bir çanak şekli verin,tepsiye dizin.
- içine hazır yada evde 1 patates,1 havuç ve biraz bezelye ile hazırlıyacağınız garnitürden birer kaşık koyun.
- 1 kaşık salçayı,1 su bardağı suyun içinde eritin.Köftelerin üzerine ve aralarına dökün.
- Tepsinin üzerine aliminyum folyo geçirip (köftelerin kurumaması için) 30 dakika kadar pişirin.
- Beşamel sosu için: Bir tavaya tereyağını ve unu alıp un kokusu çıkana kadar kavurun.
- Renginin dönmesine izin vermeyin.içine iki bardak soğuk sütü koyup hızlıca karıştırın,kaynamaya başlayınca bir kaç dakika daha karıştırarak pişirin.
- Köftelerin üzerine bu sostan birer kaşık koyun.200 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
- Çıkarmaya yakın kaşar dilimlerini üzerine koyup eriyinceye kadar fırında tutun.
- Kurutmadan fırından alıp sıcak servis yapın.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder