Sayfalar

9 Ocak 2015 Cuma

Biscotti

Biscotti İtalyan’lara özgü bir bisküvidir. Hani eskiler püsküüt derlerdi ya, İtalyan’lar da  biscotti demişler..:) Görüntü olarak güzel oluşuna hiç bir itirazım yok. Ama pişirme süresinin uzunluğu, iki kez fırınlanması bana çok sıkıcı geldi ve bir daha kolay kolay yapamam herhalde diye düşündüm.
Öyle gözünüzde büyütmeyin bu tarifi. Bence çokta özel bir kurabiye değil. Buna o kadar emek vereceğinize, rulo yaptığınız kurabiye hamurunu azıcık buzlukta bekletin ve dilimleyip pişirin. Hem zamandan, hem elektirikten tasarruf edin.
Ama benim hamurumun lezzeti gerçekten çok güzeldi. Denemek isteyenler, tarife buyursun lütfen:
Malzemeler
  • 3 Yumurta
  • 200 gr. tereyağı
  • 1 tepeli su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 4 su bardağı kadar un
  • 50 gr. bitter çikolata
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 küçük çay bardağı Antep fıstığı
  • 1 küçük çay bardağı badem
  • Biscotti nasıl yapılır?
    • Soğuk tereyağı ve 3 su bardağı unu robottan geçirin. Robotunuz yoksa yumuşak tereyağı kullanıp elinizle una yedirin.
    • Yumurta, pudra şekeri, kakao, kabartma tozunu ve yavaş yavaş kalan unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. İçine çerezleri, ve çikolatayı katıp tekrar yoğurun.
    • Hamuru ikiye bölün ve iki parçayı da rulo yapın. Tepsiye yerleştirip üzerine hafifçe bastırarak yassılaştırın.
    • 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına verip 20-25 dakika kadar pişirin.
    • Fırından alıp 10 dakika bekleyin. Sonra 1 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin. Keserken tırtıklı ekmek bıçağı kullanın ve kırılmaması için çok dikkatli olun.
    • Tercihen fırının tel ızgarasına dizip 150 derecede 40 dakika kadar kuruması için fırınlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder