ANTAKYA USULÜ KISIR
Malzemeler
- 2 su bardağı esmer bulgur
- 1.5 su bardağı kadar su
- 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı acı pul biber
- 1 iri diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 dal yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 büyük çay bardağı zeytinyağı
Antakya Usulü Kısır Nasıl Yapılır?
- Bulguru bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı ılık suyu döküp karıştırın.
- 15 dakika bekleyip, bulgura salçayı, isotu, acı biberi, toz biberi ekleyin.
- Elinizi ıslatarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurmaya devam edin. (Bu esnada yarım su bardağı kadar su yetiyor.)
- Küçük doğranmış sarımsağı, kimyonu, nar ekşisini, limon suyunu ekleyip biraz daha yoğurun.
- İnce doğranmış maydanoz ve taze soğanı ekleyin. Zeytinyağını yeşilliklerin üzerine gezdirip sadece karıştırın.
- Marul yapraklarıyla servis edin.
- Afiyet şifa olsun! Adam olana, kıymet bilene, şükredene çok bile!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder