Sayfalar

28 Ocak 2015 Çarşamba

Antakya Usulü Kısır Tarifi

ANTAKYA USULÜ KISIR
Malzemeler
  • 2 su bardağı esmer bulgur
  • 1.5 su bardağı kadar su
  • 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı  acı pul biber
  • 1 iri diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 büyük çay bardağı zeytinyağı




Antakya Usulü Kısır Nasıl Yapılır?
  • Bulguru bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı ılık suyu döküp karıştırın.
  • 15 dakika bekleyip, bulgura salçayı, isotu, acı biberi, toz biberi ekleyin.
  • Elinizi ıslatarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurmaya devam edin. (Bu esnada yarım su bardağı kadar su yetiyor.)
  • Küçük doğranmış sarımsağı, kimyonu, nar ekşisini, limon suyunu ekleyip biraz daha yoğurun.
  • İnce doğranmış maydanoz ve taze soğanı ekleyin. Zeytinyağını yeşilliklerin üzerine gezdirip sadece karıştırın.
  • Marul yapraklarıyla servis edin.
  • Afiyet şifa olsun! Adam olana, kıymet bilene, şükredene çok bile!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder