Sayfalar

31 Ocak 2015 Cumartesi

EKLER PASTA

Hamuru için,
– 1 su bardağı su
– 100 gram tereyağı
– Yarım çay kaşığı tuz
– 1,5 su bardağı un
– 4 adet yumurta
Kreması için,
– 1 adet yumurta
– Yarım su bardağı toz şeker
– 1 çay bardağı un
– 1.5 su bardağı süt
– 1 çay kaşığı vanilya
– 1 çay bardağı toz fıstık
Üzeri için,
– 2 paket bitter çikolata
– Yarım çay bardağı süt kreması
Hazırlanışı,
– Hamurunu hazırlamak için tereyağı, su ve tuzu tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın.
– Unu ilave edip 5-6 dakika pişirin ve ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
– Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırıp mikserle iyice yedirin.
– Hamuru geniş uçlu sıkma torbasına doldurun ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine hamuru şeritler halinde sıkın.
– Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
– Pişen ekler pastaları yaklaşık yarım saat sıcak fırında bekletin.
– Kreması için, süt hariç diğer malzemeleri tencereye alın.
– Sütü yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
– Fırından çıkardığınız ekleri enlemesine kesin ve arasına kremayı doldurun.
– Kremayı sos tenceresinde ısıtın ve çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin.
– Eriyinceye kadar karıştırın ve pastaların üst kısmını çikolataya batırıp 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Eklerlerin Hazırlanması

1

ekler-pasta-1
Bir su bardağı suyu tencereye koyun. Margarin, şeker ve tuz ekleyin. Orta ateşte kaynatın.

2

ekler-pasta-2
1,5 su bardağı unu ilave edin. İyice karıştırın. Hamur tencerenin dibine yapışana kadar pişirin. Hamuru soğumaya bırakın.

3

ekler-pasta-3
Soğuyan hamuru mikser kabına alın. Yumurtaları tek tek kırın. Her yumurtadan sonra mikserin düşük hızında çırpın.

4

ekler-pasta-4
Son yumurtayı çırptıktan sonra hamur bu şekilde krema görüntüsünde olacak. Eklerlerin hamuru hazır.

5

ekler-pasta-5
Hamuru bir sıkma torbasına alın. Uzun çubuklar halinde tepsiye sıkın. Hamur bitene kadar bu işlemi yapın.

6

ekler-pasta-6
Eklerleri 180 derecede ısıtılmış fırında, 20-25 dakika, üzerleri pemleşinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder