Malzemeler
- 3 adet orta boy bostan patlıcanı
- 300 gr. kuşbaşı et
- 1 iri boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet orta boy domates
- Yarım demet maydanoz
- Damak tadınıza göre: Tuz, karabiber, kimyon
- Patlıcanları kızartmak için: Zeytinyağı
- Sos için: 1 tatlı kaşığı salça, 2 su bardağı su
Saksı Kebabı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanların saplarını kesip ortadan ikiye kesin. Yani 3 patlıcandan 6 adet saksı elde edeceğiz.
- Her patlıcanın ortasını tatlı kaşığı veya bıçakla oyun. Dolmada olduğu gibi fazla oymayın. Patlıcanlar etli kalmalı.
- Patlıcanları tuzlayıp 30 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın. Kızgın yağa atıp arkalı önlü hafifçe kızartın.
- Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp az yağda soteleyin.
- Küçük doğranmış kuşbaşı etleri ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin. Küp doğranmış domatesleri de ekleyip, 15 dakika kadar pişirin. İçine maydonozu doğrayıp ekleyin. Tuz ve baharatları da atıp altını kapatın.
- Kızarmış patlıcanların içini bu harçla doldurun. İç fazla gelirse aynı şekilde patates soyup kızartıp doldurabilirsiniz.
- Salçayı 2 su bardağı suda eritip patlıcanların aralarına dökün.
- Patlıcanların üzerine domates dilimleri koyup, tepsinin ağzını kapatın. 200 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder