Sayfalar

30 Ocak 2015 Cuma

Saksı Kebabı Tarifi

Malzemeler
  • 3 adet orta boy bostan patlıcanı
  • 300 gr. kuşbaşı et
  • 1 iri boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Damak tadınıza göre: Tuz, karabiber, kimyon
  • Patlıcanları kızartmak için: Zeytinyağı
  • Sos için: 1 tatlı kaşığı salça, 2 su bardağı su
Saksı Kebabı Nasıl Yapılır?
  • Patlıcanların saplarını kesip ortadan ikiye kesin. Yani 3 patlıcandan 6 adet saksı elde edeceğiz.
  • Her patlıcanın ortasını tatlı kaşığı veya bıçakla oyun. Dolmada olduğu gibi fazla oymayın. Patlıcanlar etli kalmalı.
  • Patlıcanları tuzlayıp 30 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın. Kızgın yağa atıp arkalı önlü hafifçe kızartın.
  • Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp az yağda soteleyin.
  • Küçük doğranmış kuşbaşı etleri ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin. Küp doğranmış domatesleri de ekleyip, 15 dakika kadar pişirin. İçine maydonozu doğrayıp ekleyin. Tuz ve baharatları da atıp altını kapatın.
  • Kızarmış patlıcanların içini bu harçla doldurun. İç fazla gelirse aynı şekilde patates soyup kızartıp doldurabilirsiniz.
  • Salçayı 2 su bardağı suda eritip patlıcanların aralarına dökün.
  • Patlıcanların üzerine domates dilimleri koyup, tepsinin ağzını kapatın.  200 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder