Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler
2 lt
1çay bardağı pirinç
1 yumurta sarısı
2 su bardağına yakın yoğurt
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
Kırmızı biber ve tuz
1çay bardağı pirinç
1 yumurta sarısı
2 su bardağına yakın yoğurt
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
Kırmızı biber ve tuz
Hazırlanışı
Su ve pirinci derin bir tencereye alarak pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.(Çorbadaki su miktarı arttırılabilir veya eksiltilebilir.)
Ayrı bir kapta yoğurt,un,yumurta sarısı çırpılır ve kaynayan çorbanın suyundan birkaç kaşık alarak karıştırılır.
Yavaş,yavaş çorbaya ilave edilirken karıştırmaya devam edilir.
Birkaç taşım kaynadıktan sonra tereyağ ve nane küçük bir tavada birkaç saniye kavrulur ve çorbaya dökülür ve karıştırılır.( Nane yakılmadan çorbaya ileve edilebilir)
Ocaktan alınan çorbaya kesilmemesi için tuzu en son dökülür ve çorba ılıyana kadar kapağı kapatılmaz.
Servis etmeden önce az tereyağında kırmızı biberi yakılır ve çorbanın üzerine gezdirilir.
Ayrı bir kapta yoğurt,un,yumurta sarısı çırpılır ve kaynayan çorbanın suyundan birkaç kaşık alarak karıştırılır.
Yavaş,yavaş çorbaya ilave edilirken karıştırmaya devam edilir.
Birkaç taşım kaynadıktan sonra tereyağ ve nane küçük bir tavada birkaç saniye kavrulur ve çorbaya dökülür ve karıştırılır.( Nane yakılmadan çorbaya ileve edilebilir)
Ocaktan alınan çorbaya kesilmemesi için tuzu en son dökülür ve çorba ılıyana kadar kapağı kapatılmaz.
Servis etmeden önce az tereyağında kırmızı biberi yakılır ve çorbanın üzerine gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder