Sayfalar

2 Şubat 2015 Pazartesi

bisküvili irmik tatlısı

bisküvili irmik tatlısı

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • İrmik (8 çorba kaşığı)
  • 1 litre süt
  • 2 paket kakaolu bisküvi

  • 1 paket köpürtülmüş şanti
  • Yeteri kadar Hindistan cevizi
  • Yeteri kadar yeşil fıstık

  1. İlk olarak sütü, şekeri, irmiği ve vanilyayı geniş bir tencereye koyup ocağın üzerine alın.
  2. Çırpma teli ile sürekli karıştırıp koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  3. Krema piştikten sonra orta boy bir borcama yarısını dökün.
  4. Kremanın üzerine kakaolu bisküvileri dizin.
  5. Onun üzerine kremanın diğer yarısını dökün.
  6. Soğuması için bir kenarda bekletin.
  7. Soğuduktan sonra üzerine köpürtülmüş şanti sürüp Hindistan cevizi ve yeşil fıstık serpin. (köpürtülmüş şantiyi paketin arkasındaki tarife göre hazırlayın)
  8. Bisküvili İrmik Tatlısı hazırdır dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun……..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder