Tahinli Hamur işi
Tahinli Çörek Nasıl Yapılır ?
Tahinli Çörek İçin Malzemeler
- 1 Su bardağı ılık su
- 1 Su bardağı ılık süt
- 1 Su bardağı yoğurt (soğuk olmasın)
- 1 Su bardağı sıvıyağ
- 1 paket yaş maya
- 2 Yemek kaşığı şeker
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Yumurta akı (sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un ( hafif ele yapışan bir hamur olmalı)
İç Malzemesi
- Yarım su bardağı tahin
- 3 Yemek kaşığı şeker ( bu karışım yetmezse artırılabilir)
- Üzeri için susam
Yapılışı
- Ilık süt, su,şeker ve maya eriyene kadar karıştırılır.
- Yoğurt, sıvıyağ, yumurta akı, tuzda ilave edilir ve tekrar karıştırılır.
- Azar azar un ilavesi yapılarak yumuşak bir hamur yoğrulur (ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olmalı)
- Hamurun üzeri kapatılır ve sıcak bir ortamda hamur iki katı olana büyüklüğüne gelene kadar bekletilip mayalandırılır.
- Mayalanan hamurdan limondan az büyük parçalar kopartılıp pasta tabak büyüklüğünde açılır.
- Tahinli şeker karıştırılır ve açılan hamura 1 yemek kaşığı dökülür ve yaydırılır.
- Hamur kenarından kıvrılarak rulo yapılır ve rulo içine doğru kıvrılır.
- Tüm hamura aynı işlem uygulanır.
- Tepsiye yerleştirilir ve yine sıcak bir ortamda yarım saat tekrar mayalandırılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden 160 derece ısıtılmış fırında önce 15 dakika sonra 180 dereceye getirilip üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder