Kaşarlı Et Sote
Et Sote İçin Malzemeler
- 500 gr az yağlı kuzu eti veya dana eti
- 1 Adet büyük boy kuru soğan
- 2 Adet yeşil biber(acı seviyorsanız acı biber)
- 3 Diş sarımsak
- 3 Adet domates kabukları soyulmuş
- 1 Su bardağı rende kaşar, isteğe göre kaşar miktarı arttırılabilir)
- Karabiber, kimyon,kekik,tuz
- Sıvıyağ (dana eti kullanıyosanız 1 kaşık tereyağ ilave edin)
Et Sote Nasıl Yapılır
- Etleri kuşbaşı doğrayıp kızgın yağda birkaç dakika çeviriyoruz.ana eti kullanıyorsanız önce az suda bir süre haşlamanız gerekibilir.
- Sonra çok kısık ateşteikapağı kapalı bir şekilde suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çekince minik doğradığımız soğanı ve biberlerini ilave ediyoruz ve pişirmeye ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Kavrulan etler ve soğan bibere doğradığımız domatesleri ve sarımsağı ilave edip 5 dakika kadar pişirmeye devam ediyoruz ve bu sırada baharatlarını ve tuzunu serpiyoruz.
- Pişen sotemizi fırın kabına döküyoruz.
- Üzerine kaşar rendesini serpiyoruz.
- Fırında kaşarı eriyene kadar 5 dakika kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder