Sayfalar

4 Şubat 2015 Çarşamba

ET SOTE

Kaşarlı Et   Sote
et sote nasil yapilir

kolay et yemegi
Et Sote İçin Malzemeler
  • 500 gr  az yağlı kuzu eti veya dana eti
  • 1 Adet büyük boy kuru soğan
  • 2 Adet yeşil biber(acı seviyorsanız acı biber)
  • 3 Diş sarımsak
  • 3 Adet domates kabukları soyulmuş
  • 1 Su bardağı rende kaşar, isteğe göre kaşar miktarı  arttırılabilir)
  • Karabiber, kimyon,kekik,tuz
  • Sıvıyağ (dana eti kullanıyosanız 1 kaşık tereyağ ilave edin)
Et Sote Nasıl Yapılır
  1. Etleri kuşbaşı doğrayıp kızgın yağda birkaç dakika çeviriyoruz.ana eti kullanıyorsanız önce az suda bir süre haşlamanız gerekibilir.
  2. Sonra çok kısık ateşteikapağı kapalı bir şekilde suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Suyunu çekince minik doğradığımız soğanı ve biberlerini ilave ediyoruz ve  pişirmeye  ve kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Kavrulan etler ve soğan bibere doğradığımız domatesleri ve sarımsağı  ilave edip 5 dakika kadar pişirmeye devam ediyoruz ve bu sırada baharatlarını ve tuzunu  serpiyoruz.
  5. Pişen sotemizi fırın kabına döküyoruz.
  6. Üzerine kaşar rendesini serpiyoruz.
  7. Fırında kaşarı eriyene kadar 5 dakika kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

kolay et yemekleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder