Güveçte Yemek Tarifi
Patatesli Tavuk Nasıl Yapılır
Patatesli Tavuk Nasıl Yapılır
Güveçte pişen herşey ayrı lezzetli oluyor ve bu tavuk yemeğide nefiss oldu nefiss:)
Malzemeler
1 kilo kemiksiz but eti
1 tane kuru soğan
1 tane domates
2 tane yeşil biber
1 patates
500 gr mantar
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı ( zeytinyağı veya mısırözüde kullanılabilir)
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
Karabiber,kimyon,tuz,kekik
1 tane kuru soğan
1 tane domates
2 tane yeşil biber
1 patates
500 gr mantar
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı ( zeytinyağı veya mısırözüde kullanılabilir)
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
Karabiber,kimyon,tuz,kekik
Güveçte Yemek Hazırlanışı
Tereyağını koyup erittiğimiz ve ısınan güvecimize kuşbaşı doğradığımız tavuk etleri atılıp rengi değişene kadar kavrulur.
Küçük doğranmış biber ve soğanlarda ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
Salçasıda konup birkaç dakika daha kavurduktan sonra kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ve ezilmiş sarımsağıda ilave edilip birkaç dakika pişirilir.Sonra iri doğranmış mantarı,tuzu ve baharatlarıda serpilir . 1 çay bardağı sıcak suyu dökülür ( Eğer suyu yeterliyse su ilavesi yapılmayabilir.) ve kısık ateşte kapağı sıkıca kapalı güveçte tavuklar yumuşayana kadar pişirilir.(Ben büyük güveçte pişirip küçük güveç kaplarına paylaştırıp servis yaptım.)
Afiyet olsun.
Küçük doğranmış biber ve soğanlarda ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
Salçasıda konup birkaç dakika daha kavurduktan sonra kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ve ezilmiş sarımsağıda ilave edilip birkaç dakika pişirilir.Sonra iri doğranmış mantarı,tuzu ve baharatlarıda serpilir . 1 çay bardağı sıcak suyu dökülür ( Eğer suyu yeterliyse su ilavesi yapılmayabilir.) ve kısık ateşte kapağı sıkıca kapalı güveçte tavuklar yumuşayana kadar pişirilir.(Ben büyük güveçte pişirip küçük güveç kaplarına paylaştırıp servis yaptım.)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder