Sayfalar

2 Şubat 2015 Pazartesi

GALETA UNLU POĞAÇA


Galeta unlu poğaça
Galeta unlu poğaça için malzemeler :
  • 200 gr tereyağ ( oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  •  1 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 1 pk kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yeterince un
İçi için :
  • 4 adet haşlanmış patates
  • Kibrit kutusu kadar beyaz peynir,biraz daha arttırılabilir
  • Karabiber,kırmızıbiber ve tuz veya sevdiğiniz herhangi bir baharat

 

 Galeta unlı poğaça yapımı

  1. Önce patatesler haşlanır ve ve haşlanan patateslerin kabukları soyulur ve bir çatal yardımıyla patatesler püre haline gelene kadar ezilirç,Sonra  yine ezilerek içine peyniri ve baharatları karıştırılıp bir kenarda bekletillir.
  2. Ayrı bir kapta un  hariç tüm malzeme sırasıyla kaba alınıp iyice karıştırılır.
  3. Daha sonra beyaz un azar azar ilave edililerek  memesi yumuşak bir hamur yoğrulur.,Hamur elinize yapışmayı kestiğinde un ilavesini  kesin.
  4. Hamurdan  parçalar kopartılıp yuvarlanır ve avuç içi kadar açılır.
  5. İçlerine patatesli karışımından azar azar konarak kapatılır ve yuvarlanır.
  6. Poğaçalar  galeteya bulanır  ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yeleştirilir.Aralıklı olarak tepsiye yerleştirin ki pişerken kabarıp birbirine yapışmasınlar.
  7. Poğaçaları önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder