Galeta unlu poğaça |
Galeta unlu poğaça için malzemeler :
- 200 gr tereyağ ( oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 1 pk kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yeterince un
İçi için :
- 4 adet haşlanmış patates
- Kibrit kutusu kadar beyaz peynir,biraz daha arttırılabilir
- Karabiber,kırmızıbiber ve tuz veya sevdiğiniz herhangi bir baharat
Galeta unlı poğaça yapımı
- Önce patatesler haşlanır ve ve haşlanan patateslerin kabukları soyulur ve bir çatal yardımıyla patatesler püre haline gelene kadar ezilirç,Sonra yine ezilerek içine peyniri ve baharatları karıştırılıp bir kenarda bekletillir.
- Ayrı bir kapta un hariç tüm malzeme sırasıyla kaba alınıp iyice karıştırılır.
- Daha sonra beyaz un azar azar ilave edililerek memesi yumuşak bir hamur yoğrulur.,Hamur elinize yapışmayı kestiğinde un ilavesini kesin.
- Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlanır ve avuç içi kadar açılır.
- İçlerine patatesli karışımından azar azar konarak kapatılır ve yuvarlanır.
- Poğaçalar galeteya bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yeleştirilir.Aralıklı olarak tepsiye yerleştirin ki pişerken kabarıp birbirine yapışmasınlar.
- Poğaçaları önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder