Sayfalar

4 Şubat 2015 Çarşamba

KANARYA KEBABI TARİFİ



KANARYA KEBABININ MALZEMELER
3 adet ince tarafıyla rendelenmiş çiğ patates
Yarım soğan
Yarım tavuk göğsü
2 adet domates
1 adet sivribiber
1 çay bardağı  un ( eksiltilebilir veya arttırılabilir )
4 diş sarımsak
Sıvıyağ
1 adet yumurta
Tuz, karabiber,kırmızıbiber
KANARYA KEBABININ HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı doğradığımız tavuğu,kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri,biberi ,dövülmüş sarımsakları ve tuzunuda serpip kısık ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz.
Ayrı bir kapta rendelenmiş patates,rendelenmiş soğan ve kalan malzemeleride karıştırıp katı olmayan bir karışım hazırlıyoruz.Burda un miktarı eksiltilebilir veya arttırılabilir.Kabak mücver yapar gibi bir kıvamda olucak.Karışımdan birkaç  kaşık alıp tavada kızdırılmış yağa bırakıyoruz. Her iki tarafını kızartıyoruz ve tabağa alıyoruz.Üzerine tavuk yemeğinden birkaç kaşık döküp servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder