Sayfalar

2 Şubat 2015 Pazartesi

KAŞARLI KÖFTE

kasarli köfte


Malzemeler
  • 500 gr orta yağlı kıyma (iki kez çekilmiş kıymayı tercih edin)
  • 1 Adet rendelenmiş soğan ,rendeledikten sonra soğanın suyunu hafifce elinizle sıkarak kullanmayın.
  • 1 Avuç dolusu  ufalanmış bayat ekmek ,önceden bayat ekmeklerinizi rondodan geçirip,bir kavonoz çinde ağzı kapalı olarak buzdolabında uzun süre bekletebilirsizin.lazım oldukça kullanmak çok rahat oluyor.
  • 1 Yumurta
  • 3 Diş rendelenmiş  sarımsak
  • Doğranmış1-2 yemek kaşığı maydanoz
  • Karabiber, kimyon, tuz, kekik
  • Köftenin üzeri için tereyağ
  • Köftenin içi için küp küp doğranmış kaşar peyniri( peyniri çok büyük olmasın)

Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır

  1. Köfte için gerekli malzemeler bir kapta iyice yoğrulur.(uzun süre güzel yoğrulan köfte daha güzel olur)
  2. Üzeri kapalı dolapta 1 saat dinledirilir. Dinlenme süresine uyulursa köfte daha lezzetli olur ama vaktiniz yoksa dinlendirmedende yapılabilir.
  3. Köftelerden parçalar kopartılıp hafifçe bastırılı ve içine 1 tane kaşar peyniri konur ve kapatılıp yuvarlanır.peyniri fazla büyük olmasın,rahat kapatamazsınız.
  4. Tepsiye yerleştirilir ve her köftenin üzerine 1 çay kaşığı tereyağ konur.
  5. 180 derecede köfteler  pişirilir.(çok pişirip kurutmamaya dikkat edilmeli.pişme süresi uzarsa köfte hemen kuruyabilir.
  6. Tercihe göre köfteleri kızgın yağda tavada kızartabilir veya mangalda pişirebilirsiniz ama benim tercihim,kesinlikle üzerine az terayağıyla bu şekilde fırında pişmiş hali:)Yinede  tercih sizin,denemek isteyenler için kolay gelsin,umarım beğenirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder