Malzemeler
- 500 gr orta yağlı kıyma (iki kez çekilmiş kıymayı tercih edin)
- 1 Adet rendelenmiş soğan ,rendeledikten sonra soğanın suyunu hafifce elinizle sıkarak kullanmayın.
- 1 Avuç dolusu ufalanmış bayat ekmek ,önceden bayat ekmeklerinizi rondodan geçirip,bir kavonoz çinde ağzı kapalı olarak buzdolabında uzun süre bekletebilirsizin.lazım oldukça kullanmak çok rahat oluyor.
- 1 Yumurta
- 3 Diş rendelenmiş sarımsak
- Doğranmış1-2 yemek kaşığı maydanoz
- Karabiber, kimyon, tuz, kekik
- Köftenin üzeri için tereyağ
- Köftenin içi için küp küp doğranmış kaşar peyniri( peyniri çok büyük olmasın)
Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır
- Köfte için gerekli malzemeler bir kapta iyice yoğrulur.(uzun süre güzel yoğrulan köfte daha güzel olur)
- Üzeri kapalı dolapta 1 saat dinledirilir. Dinlenme süresine uyulursa köfte daha lezzetli olur ama vaktiniz yoksa dinlendirmedende yapılabilir.
- Köftelerden parçalar kopartılıp hafifçe bastırılı ve içine 1 tane kaşar peyniri konur ve kapatılıp yuvarlanır.peyniri fazla büyük olmasın,rahat kapatamazsınız.
- Tepsiye yerleştirilir ve her köftenin üzerine 1 çay kaşığı tereyağ konur.
- 180 derecede köfteler pişirilir.(çok pişirip kurutmamaya dikkat edilmeli.pişme süresi uzarsa köfte hemen kuruyabilir.
- Tercihe göre köfteleri kızgın yağda tavada kızartabilir veya mangalda pişirebilirsiniz ama benim tercihim,kesinlikle üzerine az terayağıyla bu şekilde fırında pişmiş hali:)Yinede tercih sizin,denemek isteyenler için kolay gelsin,umarım beğenirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder