Sayfalar

2 Şubat 2015 Pazartesi

KÖFTELİ PİLAV

Pilav tarifi


Köfte için malzemeler :
  • 300 gr kıyma
  • 1 küçük boy soğan ( rendelenip,suyu sıkılmış )
  • 1 yumurta
  • 2 diş sarımsak ( ezilmiş)
  • 2 dilim bayat ekmek içi ( ufalanmış )
  • 1 tutam maydonoz
  • Karabiber,kimyon,tuz
  • 1 adet domates
Pilav
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yk tel veya arpa şehriye
  • 3 su bardağı su
  • 2 yk tereyağ ve 3 yk sıvıyağ
  • Tuz
Hazırlanışı :
  1. Pirincimizi sıcak suda 1 saat bekletiyoruz
  2. Bu sırada domates hariç  köftemiz için gerekli tüm malzemeyi yoğurup dolapta 1 saat dinlendiriyoruz.
  3. Köftemiz dinlenirken pirincimizi iyice yıkayıp nişastasından arındırıyoruz ve suyunu süzdürüyoruz.
  4. Tenceremize sıvıyağını döküp şehriyesinle birlikte kavuruyoruz.
  5. Sonra tereyağını ve tuzunu ilave edip pirinçlerimizle birlikte saydam bir renk alıncaya kadar kavuruyoruz.
  6. Kavrulan pirince sıcak suyunu döküp pişmeye bırakıyoruz.
  7. Dinlenen köfteleri biraz unladıktan ve fazlasını serptikten sonra 3 yk kaşığı sıvıyağda kızartıyoruz.
  8. Köfteler kızarında kabuğunu soyduğumuz ve rendelediğimiz domateside köftelerin üzerine ,ilave ediyoruz.
  9. Kısık ateşte domates birlikte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz.
  10.  Derin bir kabın içine  domatesli köfteleri sıraladıktan sonra üzerine pişen, ve demlenmiş pilavımızı döküyoruz ve bastırarak her yerine eşit gelecek şekilde yayıyoruz.
  11. Servis edeceğimiz tabağın üzerine dikkatlice ters çeviriyoruz.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder