Malzemeler :
(Etin ve pialvın miktarı azaltılabilir ben kendi yaptığım ölçüleri veriyorum)
- 1 kilo kuzu kapamalık et veya kemiksiz kuzunun herhangi bir yeri
- (ben kemikli kapamalık et kullandım,ayrıca etin miktarı azaltılabilir)
- 3 Su bardağı iri arpa şehriye
- Pilav için 4 su bardağı su(şehriyesine göre değişebilir ve daha fazla su gerebilir,azar azar sıcak su ilavesi yapılabilir.
- Pilav için Yarım .ay bardağı sıvıyağ
- Tuz,kekik,karabiber ve kimyon
Hazırlanışı :
- Tencereye koyduğumuz sıvıyağda şehriyeleri hafif rengi değişene kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan şehriyeye tuzunu ve suyunu döküp kısık ateşte pişiriyoruz.
- Arda suyu yetmezse azar azar sıcak su ilave edilebilir.
- Pişen şehriyenin üzerine temiz bir bez veya havlu peçete kapatıp demlenmeye bırakıyoruz ve bu sırada etlerimizi pişiriyoruz.
- Tavaya etleri kızartabileceğimiz kadar sıvıyağ koyup iyice kızdırıyoruz.
- Etleri kızgın yağda,yüksek ateşte her iki tarafını birkaç dakika mühürlüyoruz.
- Ocağın altını kısıp,üzerine kapak kapatıyoruz ve mühürlenen etleri kızık ateşte suyunu salıp,tekrar çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişmesine yakın tuzunu,ve baharatlarını serpiyoruz.
- Eti mühürledikten sonra kısık ateşte pişimek yerine üzaerine sıcak su döküp haşlayabilir ve suyunuda pilav için kullanabilirsiniz ama ben zaten kuzu eti olduğu için ağır gelebeilir düşüncesiyle duyunu kullanmıyorum.
- Demlenen pilavımızı servis tabağına alıyoruz ve üzerinede etlerimizi yerleştirdikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder