Sayfalar

4 Şubat 2015 Çarşamba

ETLİ PİLAV


kuzu kapama tarifi
Malzemeler :
(Etin ve pialvın miktarı azaltılabilir ben kendi yaptığım ölçüleri veriyorum)
  • 1 kilo kuzu kapamalık et veya kemiksiz kuzunun herhangi bir yeri
  • (ben kemikli kapamalık et  kullandım,ayrıca etin miktarı azaltılabilir)
  • 3 Su bardağı iri arpa şehriye
  • Pilav için 4  su bardağı su(şehriyesine göre değişebilir ve daha fazla su gerebilir,azar azar sıcak su ilavesi yapılabilir.
  • Pilav için Yarım .ay bardağı sıvıyağ
  • Tuz,kekik,karabiber ve kimyon
Hazırlanışı :
  1. Tencereye koyduğumuz sıvıyağda şehriyeleri hafif rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  2. Kavrulan şehriyeye tuzunu ve suyunu döküp kısık ateşte pişiriyoruz.
  3. Arda suyu yetmezse azar azar sıcak su ilave edilebilir.
  4. Pişen şehriyenin üzerine temiz bir bez veya havlu peçete kapatıp demlenmeye bırakıyoruz ve bu sırada etlerimizi pişiriyoruz.
  5. Tavaya etleri kızartabileceğimiz kadar sıvıyağ koyup iyice kızdırıyoruz.
  6. Etleri kızgın yağda,yüksek ateşte her iki tarafını birkaç dakika mühürlüyoruz.
  7. Ocağın altını kısıp,üzerine kapak kapatıyoruz ve mühürlenen etleri kızık ateşte suyunu salıp,tekrar çekene kadar pişiriyoruz.
  8. Pişmesine yakın tuzunu,ve baharatlarını serpiyoruz.
  9. Eti mühürledikten sonra kısık ateşte pişimek yerine üzaerine sıcak su döküp haşlayabilir ve suyunuda pilav için kullanabilirsiniz ama ben zaten kuzu eti olduğu için ağır gelebeilir düşüncesiyle duyunu kullanmıyorum.
  10. Demlenen pilavımızı servis tabağına alıyoruz ve üzerinede etlerimizi yerleştirdikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

et yemekleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder