Sayfalar

3 Şubat 2015 Salı

Sodalı Börek


sodali-börek yapımı
Malzemeler:DSC_0335
  • 6 Adet yufka
  • 2 Adet yumurta
  • 1 Su bardağı sıvıyağ
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Şişe maden suyu (soda)
  • Tuz
İç Malzemesi:
  • 300 gr tatlı lor peyniri
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam maydanoz

Sodalı Peynirli Börek Yapımı
  • Sos için gerekli olan, yumurta, süt, sıvıyağ, biraz tuzu derin bir kapta iyice karıştırın
  • Sonra yavaş yavaş maden suyunu ilave edin ama dikkat edin kabarıyor ve taşabilir, bu yüzden sosunu derin bir kapta yapın ve yavaş karıştırın.
  • İç malzemesini olan rendelenmiş kaşarı ve lor peynirini, kıyılmış maydanozunu ve bir miktar tuzunu da serpip onuda karıştırın. Ben lor peyniriyle ,kaşar peynirini karıştırıp kullandım ama tercih sizin,sadece lor yada sadece beyaz peynir de kullanabilirsiniz.
  • Yufkanın bir tanesini yağladığınız tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine sostan her yerine gelecek şekilde dökün ve yaydırın.
  • Sonra ikinci yufkayı üzerine serin ve yine sostan yufkanın her yerine gelecek şeklide üzerine gezdirin
  • Daha sonra iç malzemesinin yarısını yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde yaydırın.
  • 3 cü yufkayı üzerine serin ve yine sostan her yerine dökün, sonra 4 yufkayı serin ve yine her tarafına  sos dökün ve kalan iç malzemeyi de üzerine yaydırın ve 5 ci yufkayı serin ve soslayın.
  • Son olarak 6 cı yufkayı da yaydırdıktan sonra kalan sosu da her yerine  dökün ve böreğinizi bıçakla keserek dilimleyin ve üzerine susam,çörek otunu serpin, daha sonra önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
DSC_0312

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder