Sayfalar

4 Şubat 2015 Çarşamba

Kolay Sufle Tarifi

Pratik Çikolatalı Sufle
çakma sufle

 Sufle Nasıl Yapılır

  • 2 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3 yemek kaşığı şeker (çok dolu değil)
  • 1 türk kahve fincanı un
  • 75 gr tereyağ
  • 120 gr bitter çikolata
  • pudra şekeri
Hazırlanışı
  • Önce kullanacağımız kapları ( ben küçük sufle kaplarında yaptım ) yumuşamış,margarinle yağlıyoruz ve üzerinede pudra şekeri veya un serpiyoruz ve dolaba kaldırıyoruz
  •  Kapları çok iyi yağlayıp,un veya pudra şekeri serpmek gerekiyor yoksa kekimiz kabından çıkmaz ve parçalanır.
  • Daha sonra tereyağ ve çikolatayı benmari usulü eritiyoruz veya cezvede birlikte eritiyoruz.
  • Ayrı bir kapta oda sıcaklığında  yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpiyoruz ve unuda ilave edip tekrar çırpıyoruz.Ilıyan  çikolata ve margarinide ilave edip takrar yavaşça karıştırıyoruz ve dolaptan kapları çıkarıp karışımı kaplara dökerek paylaştıralım.
  • Önceden  180  derecede ısıtılmış fırında 10 dakika tutup çıkarıyoruz.Fırında fazla kalırsa içi akışkan olmuyor.Fırınına göre bu süre 8 veya 9 dakikada olabilir.( Öncelikle sadece 1 tanesini pişirip en uygun süreyi bulabiliriz)  Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika bekleyip sonra ters çevirerek çıkartıyoruz ve isteğe göre üzerine pudra şekeri serpilebilir  veya dondurmayla birlikte (tatlı sıcak olmalı ) servis edilir. İçinden çikolata akan nefiss bir tatlı..
    Afiyet olsun.
çikolatalı sufle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder