Sayfalar

2 Şubat 2015 Pazartesi

HAZIR YUFKADAN PİLELİ BÖREK


hazır yufka böregi
Malzemeler
  • 4 Adet hazır yufka
  • 250 gr  tatlı lor peyniri veya beyaz peynir
  • Bir tutam-5-6 dal maydanoz )maydonozun miktarını damak tadınıza göre ayarlayın, bizde pek sevilmediği için az kullandım.
Börek için sos
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 1 Çay bardağı sıvıyağ
  • 2 Adet yumurta
  • Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
  1. Öncelikle sos için gerekli olan yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuz, karabiberi bir kapta iyice çırpıyoruz.
  2. Lor peynirini de ayrı kapta doğradığımız maydanozla ve az tuzla karıştıralım.
  3. Yufkanın 1 tanesini düz bir zeminde açalım.
  4. Üzerine her yerine eşit gelecek şekilde sosumuzdan sürelim ve yaydıralım.
  5. Peynirden bir miktar alıp yine yufkanın üzerine her yerine eşit gelecek şekilde serpelim.
  6. Yufkanın bir yarsının kenarından yavaşça  pile pile yaparak ortasına kadar katlayalım ve yufkanın  ortasına geldiğimizde bırakalım ve diğer yarısını da aynı şekilde pile pile yaparak  katlayalım.
  7. Elimizde pile pile olmuş, büzdürdüğümüz uzun bir yufka var .
  8. Yufkamızı ortadan bıçakla keselim.
  9. Büzdürdüğümüz ve kestiğimiz yufkanın bir yarısının  altına elimizi koyarak çok dikkatlice pileli yufkamızı yağladığımız tepsiye yerleştirelim.
  10. Kestiğimiz diğer yarısını da yine aynı şekilde tepsiye alalım ve tepside de biraz hafifçe elimizle yufkaları birbirine yaklaştıralım.
  11. Diğer yufkalara da aynı işlemleri tekrarlayalım ve tepsiye yerleştirelim.
  12. Sosumuzdan mutlaka kalmış olmalı ve kalan sosu tepsideki pileli böreğimizin üzerine, her yerine eşit gelecek şekilde sürelim.
  13. Öncede 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim .
  14. Afiyet olsun.
DSC_0159

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder