Malzemeler
- 4 Adet hazır yufka
- 250 gr tatlı lor peyniri veya beyaz peynir
- Bir tutam-5-6 dal maydanoz )maydonozun miktarını damak tadınıza göre ayarlayın, bizde pek sevilmediği için az kullandım.
Börek için sos
- 1 Su bardağı yoğurt
- 1 Çay bardağı sıvıyağ
- 2 Adet yumurta
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
- Öncelikle sos için gerekli olan yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuz, karabiberi bir kapta iyice çırpıyoruz.
- Lor peynirini de ayrı kapta doğradığımız maydanozla ve az tuzla karıştıralım.
- Yufkanın 1 tanesini düz bir zeminde açalım.
- Üzerine her yerine eşit gelecek şekilde sosumuzdan sürelim ve yaydıralım.
- Peynirden bir miktar alıp yine yufkanın üzerine her yerine eşit gelecek şekilde serpelim.
- Yufkanın bir yarsının kenarından yavaşça pile pile yaparak ortasına kadar katlayalım ve yufkanın ortasına geldiğimizde bırakalım ve diğer yarısını da aynı şekilde pile pile yaparak katlayalım.
- Elimizde pile pile olmuş, büzdürdüğümüz uzun bir yufka var .
- Yufkamızı ortadan bıçakla keselim.
- Büzdürdüğümüz ve kestiğimiz yufkanın bir yarısının altına elimizi koyarak çok dikkatlice pileli yufkamızı yağladığımız tepsiye yerleştirelim.
- Kestiğimiz diğer yarısını da yine aynı şekilde tepsiye alalım ve tepside de biraz hafifçe elimizle yufkaları birbirine yaklaştıralım.
- Diğer yufkalara da aynı işlemleri tekrarlayalım ve tepsiye yerleştirelim.
- Sosumuzdan mutlaka kalmış olmalı ve kalan sosu tepsideki pileli böreğimizin üzerine, her yerine eşit gelecek şekilde sürelim.
- Öncede 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim .
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder