Saç Kavurma Malzemeleri
- 500 gr kuzu eti
- 1 Orta boy soğan
- 3 Adet yeşil biber
- 2 Adet domates
- Karabiber, Kimyon, kekik, tuz
- Sıvıyağ(etiniz yağlıysa gerek yok)
Saç Kavurma Nasıl Yapılır
- Etimizi kuşbaşı doğruyoruz ve dana eti kullanacaksanız önce bir miktar suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Kuzu eti kullanıyorsanız haşlamaya gerek yok, kendi suyunda pişecektir
- Doğradığımız eti eğer yağlıysa hiç yağ ilave etmeden kızağın saça alıyoruz ama yağsız bir etse saca sıvıyağ döküp kızdırıyoruz ve eti ilave edip ocağın altını kısmadan birkaç dakika etimizi kızgın yağda çeviriyoruz ve sonra altını kısıp, üzerine kapak kapatıp kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.
- Et suyunu çektiğinde minik doğradığımız soganı ilave edip birkaç dakika kavurup doğradığımız biberinide ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesi de ilave edip kısık ateşte domatesler pişene kadar pişiyoruz.
- Bu sırada tuzunu ve baharatlarını serpiyoruz.
- Domatesi de pişen saç kavurmayı ocaktan alıyoruz ve servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder